luni, 4 septembrie 2017

Eroul colii de hârtie

Eşti la examen, ceasul ticăie neîntrerupt, iar inima îţi bate cu viteză. Te gândeşti: ce-ar fi fost dacă aş fi învăţat niţel mai mult? Începi şi aberezi puţin câte puţin pe foaie, însă nu eşti sigur dacă lucrul pe care l-ai scris este şi corect. Lipsit de inspiraţie şi experienţă în ale copiatului, decizi că de această dată ai pierdut "lupta" cu "sistemul". Asta... asta până când vezi că unul dintre colegii tăi se întinde puţin spre tine şi îţi spune ce să scrii. "Bă, bă... vezi că la subiectul x trebuie să scrii cutare chestie..." Bine, colegu'... dar pe foaie deja sunt scrise nişte lucruri... nu le mai tăiem pentru că s-ar putea ca şi alea să fie bune şi măcar să nu mâzgâlim toată foaia, nu? Tot acel coleg se întinde spre tine şi îţi oferă un pix. E vorba de pixul Pilot Frixion. Îl iei pe furiş şi începi să îl cântăreşti. Oare o fi o baghetă magică? Are copiuţe în loc de cerneală? Nu, e un pix, dar nu un pix oarecare. Imediat ce vârful pixului atinge coala de hârtie te transformi în erou. Mintea îţi duduie de idei şi începi să înţelegi că nu degeaba ţi-a spus colegul acela ce să scrii la subiectul respectiv. Creativitatea capătă noi înţelesuri în momentul în care eşti echipat cu pixul Pilot Frixion.

Te apuci să scrii tot ce îţi cade în minte, că parcă-parcă începi să îţi aduci aminte ce ai avut de învăţat. Una peste alta nu este un examen chiar atât de greu, însă printre cuvintele atent selecţionate se mai strecoară şi greşeli gramaticale sau mai mănânci câte o literă. Aici intervine măreţia "baghetei magice". Simţi că este datoria ta să îţi duci opera de artă curată. Ca un cavaler în armură începi să ştergi şi să rescrii cuvintele. Unul după altul, unul după altul... şi deodată îţi aduci aminte că aveai şi o ciornă pe care puteai să scrii, dar la ce bun dacă ai pixul Pilot Frixion? Îţi place atât de mult încât nici nu ai nevoie de foarte mult timp să te convingi de faptul că este tot ce are nevoie un elev sau un student pentru a trece mai uşor peste examene.

În viaţă s-ar putea să nu avem opţiunea de rewind, însă pe hârtie lucrurile stau diferit. Dacă te afli la un examen sau ai scris ceva greşit, să ştii că te poţi baza oricând pe pixul celor de la Dacris. Ok, ok... un pix? Da, pixul Pilot Frixion! Acesta te ajută să scrii, ştergi şi să rescrii tot ce vrei. Iar anul 2017 este un an foarte special pentru Dacris, fiindcă anul acesta, pixul Pilot Frixion împlineşte 10 ani de cuvinte şterse şi rescrise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu