sâmbătă, 26 august 2017

Momentul când viaţa ţi se schimbă


Cu toţii trăim acea clipă în care aerul devine mai greu, ochii sunt foarte cercetători, iar fiecare sunet şi mişcare sunt percepute de parcă s-ar întâmpla cu încetinitorul. Acela este momentul când viaţa ţi se schimbă. "Eşti eroul propriei poveşti şi ai puterea să o scrii aşa cum vrei". Trăim cu această idee şi credem cu tărie că avem putere deplină asupra deciziilor pe care le facem. Însă dacă la un moment dat greşim, există oare posibilitatea unei a doua şanse? Dacă viaţa nu este de fapt chiar atât de perfectă precum ne-o imaginăm?

A existat vreodată un moment în care aţi vrut să faceţi ceva diferit? Poate aţi spus o vorbă urâtă cuiva sau aţi greşit un lucru pe care nu puteţi să îl remediaţi? Ei bine... cu toţii trecem prin asta din când în când. Probabilitatea ca aceste evenimente să se fi întâmplat altfel sau să li se schimbe cursul este aproape infimă. Vorbind din propria experienţă, ştiu foarte multe persoane cărora le-am greşit de-a lungul timpului. Aceste lucruri rămân pentru totdeauna... nimic nu se schimbă. Deşi nu sunt la o vârstă înaintată la care să spun: "Doamne, cât de mult le-am greşit oamenilor ăştia... şi tare aş mai da timpul înapoi să le spun că îmi pare rău sau să fac să fie altfel...", trebuie să recunosc, am făcut multe greşeli şi cred cu tărie că nu meritau să fie făcute. Nu este niciodată însă prea târziu să repar ce este stricat.

Precum o foaie de hârtie, universul este o necunoscută. La fel şi noi, simpli pioni pe tabla de şah a infinitului, avem o mulţime de mutări. În afară de răul făcut altora sau chiar propriei persoane, mai sunt şi defectele, năravurile, ambiţiile răutăcioase şi viciile... toate acestea ne macină vieţile şi ar fi atât de minunat să dispară. Din fericire pentru mine, eu nu am vicii. Nu am nici ambiţii răutăcioase, însă am multe năravuri şi comportamente rele la activ pe care aş vrea să le schimb. Cel mai rău lucru pe care consider că l-am făcut unei persoane a fost vorbitul pe la spate. Deşi se spune că românii sunt campioni la bârfă... nu este deloc adevărat. Este pur şi simplu un obicei prost de care ar trebui să scăpăm. Din pricina acestui obicei prost am avut foarte multe de pierdut în viaţă, iar acest defect mi-a fost învăţătură de minte. Cu siguranţă aş vrea ca lucrurile să se fi întâmplat altfel, în mod special atunci când am realizat că răul a fost deja făcut, însă nimic nu mai poate să mă întoarcă din drumul pe care l-am ales.

Aş rescrie multe. Aş rescrie păcatele mele în acte de bunătate şi mi-aş face lumea mai bună. Aş scrie o carte de lucruri bune, în care nimeni nu suferă din pricina răutăţilor mele. Dar poate aşa a fost menit să fie? Nu voi uita niciodată faptul că sunt doar un om şi sunt predispus greşelilor. Dacă aş putea totuşi să rescriu ceva în viaţa mea ar fi certurile pe care le-am provocat. Nu îmi place să supăr oamenii. De felul meu sunt foarte liniştit şi nu suport să provoc nervi nimănui, însă o mai comit şi eu din când în când. Tare mi-ar plăcea ca prezenţa mea... persoana mea, numele meu sau tot ce am făcut vreodată în viaţa asta să nu fie aşa blamate... ci mai degrabă, toate aceste lucruri să provoace fericire şi să aducă zâmbetul tuturor pe buze.

O viaţă care merită trăită cu vârf şi îndesat, aşa-i? În viaţă nu multe pot fi reparate, dar totuşi există momente care pot schimba totul. Momentul acela când stai în faţa persoanei pe care o iubeşti şi plângi de ruşine... sau momentul acela când îi spui prietenului tău că nu ai vrut să te cerţi cu el din cauza unor nimicuri. Nu este niciodată însă prea târziu să îţi ceri scuze. Acestea sunt doar nişte scenarii care ni s-ar putea întâmpla oricând. Un lucru este sigur însă! Viaţa merge înainte şi nimic nu merge rescris. Aţi citit însă ce mi-ar plăcea mie să rescriu, să schimb la viaţa mea. Voi ce aţi schimba dacă aţi putea la viaţile dumneavoastră?

Apropo, această idee de articol mi-a venit în urmă cu puţin timp, după ce am aflat că pixul Frixion împlineşte 10 ani (https://www.youtube.com/watch?v=M1ZRgA-mOa4&feature=youtu.be). Acesta este importat în România exclusiv de Dacris şi oferă posibilitatea utilizatorului de a scrie, şterge şi rescrie orice. Dacă totul ar fi aşa de uşor precum pixul Frixion... oh, Doamne! Ce vieţi uşoare am mai duce!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu