luni, 31 iulie 2017

Studiu: peste 35% din gospodariile din Romania detin o tableta


Potrivit unui studiu realizat recent, in mai bine de o treime dintre gospodariile romanesti se regaseste cel putin o tableta. Chiar daca Romania nu se afla printre cei mai mari fani ai tehnologiei la nivel european, romanii sunt in top in ceea ce priveste achizitionarea tabletelor sau smartphone-urilor. Spre deosebire de alte tari, oamenii din tara noastra prefera sa cumpere dispozitive mobile direct de pe internet, in timp ce strainii opteaza pentru informarea online, dar achizitionarea din magazine fizice.

Iata motivele pentru care romanii investesc in astfel de dispozitive:

1. Pretul avantajos
Peste 50% dintre persoanele care isi cumpara o tableta spun ca motivul principal pentru care investesc intr-un astfel de gadget este pretul accesibil, comparativ cu al altor dispozitive mobile. Pe langa faptul ca in ultimii ani costul tabletelor a scazut semnificativ, romanii sustin ca acestea sunt si mult mai rezistente in timp, spre deosebire de laptopuri si telefoane. In plus, exista o multime de magazine online care comercializeaza tablete ieftine, lucru care determina utilizatorii sa devina activi si sa isi achizitioneze un astfel de device, periodic. In cazul in care nu ai deja una, poti cauta tablete ieftine pe site-ul Rombiz, unde sigur o vei gasi pe cea potrivita pentru nevoile tale. In mod cert, si tu vei fi multumit de aceasta investitie.


2. Sunt usor de transportat
O alta ratiune pentru care romanii isi achizitioneaza tablete este acela ca pot fi transportate cu usurinta, la birou, la scoala, in metrou sau in autobuz. Desi aceste dispozitive au dimensiuni si greutate mai mici decat laptop-urile, ofera rezolutii apropiate, lucru care ii convinge pe cumparatori sa intre in posesia tabletelor. De altfel, din punct de vedere al performantei, dar si al portabilitatii, tableta se situeaza intre smartphone si laptop, lucru ideal pentru multi dintre cei care isi achizitioneaza acest produs.


3. Distractie si relaxare
Mai bine de 70% dintre detinatorii de tablete folosesc gadget-ul, in cea mai mare parte a timpului, pentru jocuri. Bineinteles, exista si alte motive pentru care romanii isi cumpara acest device. De exemplu, foarte multi utilizatori flosesc tableta pentru a citi, pentru a naviga pe internet sau pentru a se conecta la retelele de socializare. Mai exact, pentru ca toate modelele de tablete permit rularea filmelor, a videoclipurilor si a jocurilor, aceasta este folosita, in majoritatea cazurilor, pentru distractie si relaxare.

Iata, asadar, care sunt principalele motive pentru care peste o treime din gospodariile din Romania detin o tableta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu