miercuri, 5 iulie 2017

STUDIU: Ce cumpără românii în 2017?


În 2017, preferințele românilor în materie de cumpărături variază de la caz la caz. Există, totuși, și puncte comune în ceea ce privește lucrurile pe care acestea le-au cumpărat cel mai des. Un studiu arată că, în în acest an, românii au achiziționat cel mai mult electrocasnice, laptopuri și telefoane, apartamente, autoturisme, dar și haine.

Iată care sunt preferințele acestora:

1. Imobile
Cu un procent de 27%, în fruntea preferințelor românilor se regăsesc apartamentele. Piața imobiliarelor din Romania este în continuă creștere, iar românii continuă să achiziționeze din ce în ce mai multe locuințe în ultima vreme. Deși mulți preferă chiriile, există destul de multi români care consideră că a cumpăra un apartament reprezintă o investiție mult mai avantajoasă, după cum au mărturisit și participanții la studiu, aceasta având beneficii pe termen lung.

2. Autoturisme
Dorința de a avea o mașină poate să apară la orice vârstă, dar studiul realizat arată că, în România, tinerii sunt cei care își achiziționează cel mai des autoturisme. Acest lucru este de înțeles într-o lume în continuă miscare, iar dintre cei participanții la studiu, un procent de  25% ne-au mărturisit că si-au cumpărat o mașină de curând sau au de gând să facă asta în următoarele luni. Mai mult, deși majoritatea preferă o mașină nouă, o bună parte dintre români spun că ar cumpăra o mașină secondhand datorită costurilor mai reduse.


3. Electrocasnice
Dintre cei care au participat la studiu, un procent de doar 16% au mărturisit că au achiziționat sau vor achiziționa aparatură electrocasnică în 2017. Mai mult, o mare parte dintre ei s-au arătat foarte mulțumiți de mașinile de spălat de la Badabum.ro, iar alții au spus că au și ei, la rândul lor, anumite magazine de electrocasnice pe care le frecventează. Poți căuta online mașini de spălat rufe pe Badabum.ro, dacă vrei să afli de ce sunt atât de mulțumiți românii de ele. În mod sigur, vei constata că raportul calitate-preț este unul excelent!

4. Laptopuri și telefoane
În ultima vreme, dorința de a fi în pas cu noile tendințe în materie de tehnologie a crescut considerabil. Astfel, un procent de 18% dintre români ne-au mărturisit că au un laptop sau un telefon nou. Deși, în majoritatea cazurilor, cei care au participat la studiu au spus că achiziționarea acestora a fost făcută din motive practice, există și câțiva cumpărători care si-au achiziționat laptopuri și telefoane pentru doar din dorința de a testa noile modele.

5. Articole vestimentare
În România, producția de articole vestimentare a luat amploare în ultimii ani, pe măsură ce nevoile cumpărătorilor cresc considerabil, de la an la an. Un procent de 14% dintre românii participanți la studiu au spus că au achiziționat cel puțin un articol vestimentar în ultimele luni. Deși majoritatea preferă brandurile internaționale, din motive ce țin de prețul hainelor sau de diferite trenduri, există și români care cumpără haine exclusiv de la producători autohtoni, pentru că, spun ei, calitatea acestora este mult mai bună și își doresc să încurajeze originalitatea și valorile naționale.  


Așadar, fie că apelează la comenzile online, fie că merg să cumpere direct din magazinele fizice, preferințele românilor variază în funcție de nevoile personale și de bugetul pe care ei îl alocă fiecărui lucru pe care doresc să îl achiziționeze. În 2017, conform studiului, în România au crescut investițiile pe termen lung, iar românii au început să își îndrepte atenția, din ce în ce mai mult, către brandurile autohtone. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu