joi, 29 iunie 2017

STUDIU - În ce investesc românii banii în 2017


Orice investiție, pe termen scurt sau lung, împlică timp, bani și energie. Dacă ai economisit deja o sumă de bani și îți dorești să investești în următoarea perioadă, dar nu știi sigur cum să te îndrepți către cele mai profitabile direcții, iată câteva dintre preferințele românilor din ultima vreme, în materie de investiții.

1. Locuință nouă
Deși situația financiară generală a tării nu este una dintre cele mai favorabile, românii încă nu se dau inapoi de la achiziționarea unei case noi. Din contră, se observă o creștere rapidă a numărului de împrumuturi făcute cu scopul de a cumpăra o casă și, în general, piața imobiliarelor beneficiază anual de un număr considerabil de clienți. Cu un procent de 40%, în topul preferințelor se clasează, din ceîn ce mai mult în ultima vreme, ansamblurile de locuințe, iar Cubic Residence ce află printre cele mai căutate complexe rezidențiale din prezent.


2. Vacanță
O investiție pe termen scurt de această dată, vacanța reprezintă pentru mulți un moment al anului pe care îl organizează cu rigurozitate și căruia îi dedică o parte considerabilă din resursele financiare proprii. Un procent de 30% dintre români participanți la studiu au mărturisit că își doresc să ajungă în locuri unde pot, indiferent de suma alocată, să își reîncarce bateriile și unde să se simtă confortabil. Printe locațiile preferate de mulți se numără și Cherhana.ro, definită drept o oază de relaxare din mijlocul Deltei Dunării.


3. Afacerile
În ultima vreme antreprenoriatul a luat amploare în Romania, drept dovadă a faptului că românii au început să investească din ce în ce mai mult în afacerile proprii. Fie că s-au dezvoltat investind bani economiți în țară, fie că au lucrat în străinătate și au ales să investească aici, aproximativ 20% dintre români se îndreptă către succes prin afacerile cărora se dedică. În medie, 1 din 7 români au sau își doresc să își deschidă o afacere.

4. Dezvoltare personală
Se întâmplă, destul de des, ca educația formală, cea din scoală și mai apoi din facultate, să nu fie suficientă pentru formarea personală și profesională a unui om. Astfel, cei cu un spirit autodidact aleg să continue să învețe prin diferite metode în care investesc atât timp, cât și bani. 10% dintre români care au luat parte la studiu au spus că aleg cărțile de orice tip drept suport pentru dezvoltarea lor personală, dar printre preferințele acestora se mai regăsesc și cursurile, de limbi străine, de exemplu, voluntariatul, precum și meditația sau yoga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu