miercuri, 17 mai 2017

4 sfaturi de a invata engleza simplu si fara bani


O multime de persoane sunt interesate de a invata limba engleza, de a-si imbogati vocabularul sau de a imbunatati pronuntia corecta a cuvintelor fie pentru dezvoltarea personala sau profesionala a acestora.

Cu totii trebuie sa cunoastem macar o limba de circulatie internationala pentru ne descurca in diverse situatii, mai ales daca ne place mult sa calatorim. Stapanirea cuvintelor uzuale de limba engleza ne este de folos zilnic: in folosirea diverselor aplicatii mobile, a computerului personal sau a citirii informatiilor de interes din ziarele online publicate in alte tari cu aceasta limba nativa.

Metode de invatare a englezei

Ca orice alta limba, engleza poate fi invatata intr-o multime de feluri. In functie de tipul de memorie al fiecaruia (vizuala, auditiva, kinestetica) fiecare poate sa aleaga una sau mai multe metode, care sa-l avantajeze si sa-l stimuleze pentru a invata.



1.      Invatarea prin conversatii

Una dintre cele mai usoare metode de a invata si retine cuvinte dar mai ales propozitii intregi este prin dialogare, in scris sau vorbit. Atat una cat si cealalta ajuta la deprinderea de noi sintagme. Metoda de invatare prin dialog scris, spun studiile ca este mai eficienta deoarece creierul proceseaza de doua ori informatia inainte ca aceasta sa fie transmisa. In plus, doritoarele sunt platite pentru ca fac acest lucru pe internet. Ba mai mult, doamnele si domnisoarele care lucreaza la studiourile de video chat din Romania invata limba engleza fara stres sau teste de evaluare. Programul de desfasurare este dupa bunul plac iar trainingul este personalizat in asa fel incat lectiile sa fie pe intelesul persoanei.



2.      Urmarirea serialelor sau a filmelor in limba engleza fara subtitrare
O alta metoda la indemana este de a invata pronuntia cat si cuvinte in limba engleza din filmele cinematografice difuzate pe posturile de televiziune. Sunt diverse seriale,filme si chiar telenovele de unde putem invata, chiar in mod inconstient engleza pentru ca desi nu intelegem mereu toate cuvintele, creierul nostru este focusat pe desfasurarea actiunii si incearca sa absoarba cat mai multa informatie. Pentru imbuntatirea si nivelului de citire, doritorii pot sa vizioneze online filmele cu subtitrare tot in limba engleza, in felul acesta vor invata cum se pronunta si scrie corect cuvintele.

3.      Invatarea englezei prin muzica
Ascultarea si fredonarea melodiilor in limba engleza ajuta creierul sa retina mai usor cuvintele. Pentru a invata si cum sunt acestea scrise, se pot cauta versurile pe Google si urmari cantecul strofa cu strofa pentru a fi inteles. Este recomandata crearea unei liste de melodii preferate si fredonarea refrenelor indragite, scrierea versurilor interesante intr-o agenda si sublinierea cuvintelor noi.

4.      Jocuri de invatare a englezei
Exista o sumedenie de aplicatii pe internet, sub forma de jocuri concepute pentru a-l ajuta pe utilizator sa invete o limba straina la alegere. Fiind gratuite atat pe telefoanele cu sistem de operare Android, Windows si iOS, acestea pot fi descarcate oricand si accesate de oriunde. De regula aceste joculete cuprind ilustratii, lectii si nivele cu un grad de dificultate accesibil oricarui jucator prin care acesta poate invata gramatica sau exercitii de vocabular.

Oricine poate invata limba engleza daca aplica metoda potrivita. Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu