marți, 21 februarie 2017

Profesionalism în educaţia viitorilor manageri


Pentru majoritatea românilor statutul de manager reprezintă imposibilul, dar tot acea majoritate se înşeală. Desigur, foarte mulţi tineri studiază la universităţi de prestigiu şi se gândesc la faptul că după ce vor termina cei câţiva ani de învăţământ superior vor deveni unii dintre cei mai mari întreprinzători pe care i-a văzut această ţară în istoria ei. Fals! Este dureros să aflăm că rata de eşec a celor care studiază managementul la facultăţile de stat este colosală. Datele variază, însă majoritatea celor care intră cu visul de a se împlini din punct de vedere financiar, dar mai important din punct de vedere profesional, rămân pe bară mult timp, dacă nu chiar definitiv. Acest lucru se datorează unei educaţii slabe în domeniu, deoarece nu toţi profesorii sunt la fel de devotaţi meseriei lor, iar studenţii învaţă teorii după teorii, dar nu învaţă nimic din ce ar trebui să facă cu adevărat; nu învaţă cum să fie manageri. 

Cea mai mare greşeală a acestor facultăţi este aceea că nu învaţă studenţii să onoreze statutul de manager, ci îi învaţă să iubească banii. Nu este nimic greşit, întrucât toţi oamenii tind să aibă un venit mulţumitor care să le asigure un stil de viaţă liniştit şi plăcut, dar ideea care trebuie să se lipească de viitorii întreprinzători ai ţării este aceea că pentru a fi un afacerist de succes sau un manager adevărat, va trebui să dea uitare gândul că va face bani claie peste grămadă. De aceea există o universitate în România care oferă o astfel de gândire tuturor celor care îi trec pragul. Este foarte important să ne ghidăm înainte să participăm la o asemenea experienţă, de aceea una din cele mai bune decizii în vederea alegerii facultăţii de management este să se cerceteze mai bine oferta. The Open University este una dintre cele mai bune universităţi din ţară care oferă curs leadership, curs de management şi curs de management financiar.


După ce mulţi studenţi au decis să urmeze studiile de la Bucharest School of Management, au ajuns la concluzia că nu s-au simţit niciodată mai respectaţi şi mai bine educaţi decât în cadrul acestei instituţii. Atenţia care este atribuită educaţiei este foarte importantă, iar profesorii înţeleg necesităţile fiecărui student, motiv pentru care toate informaţiile asimilate de aceştia sunt structurate într-o manieră cât mai favorabilă fiecărui individ. În România este nevoie de o asemenea instituţie, deoarece foarte mulţi sunt dispuşi să îşi înceapă o carieră în domeniul managementului, însă foarte puţini angajează absolvenţi de management datorită lipsei educaţiei potrivite şi lipsei de experienţă.

Un curs management de la The Open University este foarte util, fiindcă are o aplicabilitate mare în domeniu şi oferă idei şi soluţii mult mai eficiente la probleme decât cele oferite în facultăţile de stat, unde profesorii predau după o structură învechită. După ce mulţi studenţi au absolvit curs manager de proiect Bucuresti, aceştia şi-au găsit locuri de muncă în capitală, astfel că The Open University este recomandată de foarte mulţi tineri antreprenori. În cadrul acestei instituţii se învaţă cum să devii un lider, un antreprenor, un manager de succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu