vineri, 5 august 2016

Experienţe din timpul examenului auto

Experienţa examenului de condus a fost una destul de înfiorătoare pentru mine. Daţi-mi voie să vă explic motivele mele în ceea ce priveşte această spaimă a mea faţă de examenul auto. Ambele examene, atât cel teoretic cât şi cel practic, mi-au provocat un stres imens! Proba teoretică a fost pe departe cea mai înfricoşătoare, deoarece am ajuns la centrul de examinare şi cu toate că eram pregătit psihic, în urma chestionarelor făcute şi cursurilor de legislaţie consideram că nu era îndeajuns! Ajung la coada care se formase pentru a intra în sala de examen. O cucoană începe foarte încrezătoare să spună că ea o să ia cu 26 de răspunsuri corecte. Toată lumea era pregătită pentru examen şi se simţea încrezătoare, iar eu stăteam în colţul meu şi stăteam ca un paralizat, iar asta nu neapărat că era şi frig, ci din cauza fricii. Vă garantez că siguranţa celor din jur, dacă urmează să daţi examenul auto, vă va face să fiţi cei mai nesiguri oameni din lume. Peste ceva timp, după ce cucoana intrase în sala de examen, o văd ieşind cu botul încleştat şi mai să o bufnească plânsul imediat. Coşmarul meu tocmai se confirmase!
Am intrat în sala de examen, apoi mi-am adus aminte că în urmă cu o seară făcusem cele mai multe chestionare auto. Deşi luam majoritatea chestionarelor cu peste 22 de răspunsuri corecte, simţeam că orice ar fi nu voi lua examenul teoretic. Mă apropii cu foarte mari emoţii de poliţist şi îmi iau codul pentru computer. Ajuns lângă computerul la care urma să dau examenul a trebuit să îmi scanez codul. Dă, Ionuţ, cu mâna pe sub scanner şi încearcă să începi examenul. Nici vorbă! "Ăăă, nu vă supăraţi, mă ajutaţi să scanez codul?" spun eu către doamna care stătea în sală şi ne supraveghea.Vine acea doamnă şi mă ajută, îmi porneşte testul şi încep. Experienţa a fost de asemenea foarte amuzantă! Examenul teoretic m-a învăţat că în viaţă trebuie să deosebesc un anumit tip de fructe şi să fac o selecţie; selecţie pe care aproape că aş fi greşit-o dacă nu eram atent. Una peste alta, până la cea de-a 19-a întrebare am făcut totul corect, în clipa în care am greşit primul meu răspuns, dar şi ultimul, am crezut că voi pica examenul. Nici vorbă de aşa ceva! Am reuşit să iau examenul cu 25 de răspunsuri corecte din 26. Bucurie maximă!
Examenul practic... în ceea ce îl priveşte... acolo e altă mâncare de peşte! Nu am de ce să mint sau să ascund asta în vreun fel, prima dată când am dat "traseul", l-am picat cu brio! Întâmplarea era cu atât mai stupidă cu cât am fost plimbat prin tot oraşul ca mai apoi să fiu lăsat undeva departe de casă, într-o zi în care ploua şi ningea în acelaşi timp. Imaginaţi-vă că, deşi eram echipat cu umbrelă şi aveam pe mine o geacă tip parka, cumva apa a reuşit să îmi ajungă până la piele. Ce mai noroc, nu? Oricum, trecând la o notă mai optimistă, a doua oară am reuşit să iau examenul practic şi am fost cel mai fericit om din lume în acea zi. Adevărul este că a urmat o perioadă foarte fericită pentru mine, dar asta e altă poveste. În principiu, chestionarele auto sunt foarte utile pentru cei care vor să se apuce de şcoala pentru şoferi. Făcând cel puţin 10 chestionare pe zi, începând cu aproape 2 luni înainte de examenul teoretic, am ajuns să completez lacunele pe care le aveam după ce am citit şi recitit Codul Rutier. Mai are rost să vă spun că pentru rezultatele cele mai bune şi chestionarele cele mai corecte trebuie să vizitaţi pagina pentru examen drpciv? Cred că este de la sine înţeles
Per total pot spune că banii pe care i-am făcut timp de câteva luni pentru a-mi plăti şcoala de şoferi au fost investiţi cu cap şi nu regret nicio secundă această experienţă minunată. Momentan nu deţin un autoturism, dar sper că într-o zi, în viitorul apropiat, voi reuşi să îmi cumpăr o maşină decentă cu care să mă deplasez prin oraş. Închei articolul prin a ura tuturor candidaților și viitorilor candidaţi la examenul auto mult succes şi cât mai puţine greşeli! După cum spunea tatăl meu: "A şofa nu reprezintă doar a te plimba cu maşina. A şofa este o artă".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu