sâmbătă, 26 decembrie 2015

Arta - ascensiune spre absolut

În urmă cu câteva zile am citit un articol de pe un blog care mi-a atras atenţia într-un mod plăcut. Iniţial aş fi dorit să vă fi scris despre el mult mai devreme, însă cu sărbătorile astea, am amânat şi am ajuns să vă scriu mult mai târziu decât ar fi trebuit. Pentru mine, acest articol a fost minunat şi m-a ajutat să descopăr câteva lucruri noi despre viaţă, mai exact despre artă. Un articol foarte bun, semnat de Sebastian Mihail Arghiropol, în care ne este relatată experienţa sa de viaţă în ceea ce priveşte arta. De obicei nu prea am parte de opinii şi viziuni diferite asupra artei, însă Mihail Arghiropol a reuşit să puncteze foarte bine câteva aspecte foarte interesante despre artă, motivându-mă să cred că, prin natura mea şi în calitate de blogger, sunt un creator de artă.

Da, pot să recunosc faptul că demult mă gândeam la faptul că, aşa cum sunt eu, un blogger de talie inferioară, pentru că nu mi-a plăcut niciodată să mă pun pe o aripă mult prea înaltă în condiţiile în care, din punctul meu de vedere, nici nu mă aflu, sunt un artist şi, prin cuvintele şi ideile mele, am inspirat foarte mulţi oameni, făcând toată această trudă a mea o manifestare artistică. Mihail Arghiropol aminteşte în articolul său că "timpurile actuale permit fiecărui consumator de artă să se transforme într-un creator", ceea ce mi se pare foarte corect, deoarece cititul este una dintre cele mai vechi arte din istoria omenirii, aşadar, bloggingul reprezintă o manifestare artistică a unor idei şi stări sufleteşti, la fel ca scrisul convenţional, din cărţi.

Mi-a făcut mare plăcere să citesc acest articol şi am regăsit cu mare plăcere nişte idei de care m-am mai izbit în viaţă. Deşi experienţa mea cu viaţa şi arta însăşi este încă fragedă, datorită vârstei, consider că nu este niciodată prea târziu pentru a explora mai mult. Arta ne ţine în viaţă şi ne trezeşte la realitate. Prin artă am înţeles că omul nu are nevoie de bani pentru a trăi, ci are nevoie de cunoaştere. Bunurile sunt efemere, însă informaţiile dobândite şi cunoaşterea lumii aşa cum ne este prezentată, reprezintă o modalitate de ascensiune spre absolut, o dobândire a infinitului. Mi-a plăcut foarte mult tematica abordată în acest articol şi ştiu sigur că abia după ce l-am citit înc-odată am reuşit să îl înţeleg mai bine. Vă recomand să citiţi şi dumneavoastră acest text minunat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu