sâmbătă, 1 august 2015

Fericirea vine în paşi de dans

Ce este mai plăcut pentru un copil dacă nu să se distreze în aer liber? Cu toţii ştim cât de puţin timp petrec copiii pe afară şi câtă importanţă dau aceştia dispozitivelor electronice. Un factor important în viaţa acestora îl au părinţii, iar odată ce aceştia se implică şi arată copiilor ce alte alternative au în afară de a sta în casă în faţa televizorului, computerului sau telefonului. Dacă la vârsta la care eram copil aş fi ştiut că există posibilitatea de a mă înscrie la cursuri de dans, aş fi făcut-o! Aşa cum mă ştiu, îmi place foarte mult să fac mişcare, iar dansul se numără printre activităţile mele preferate.

Am observat că pe internet tot circulă în ultima perioadă link-uri către şcoli de dans. Se pare că este un nou trend care capătă amploare printre tineri, chiar şi printre copii. Pentru un părinte care vrea să îşi înscrie copilul la cursuri de dans copii preţurile sunt foarte avantajoase. Cu toate acestea, preţul nu ar trebui să îi pună probleme părintelui, pentru că ar trebui să îi pese mai mult de activitatea în care este implicat copilul său. Copiii de astăzi trebuie să înveţe să facă mai multă mişcare şi să se bucure mai mult de viaţă.

Nu ştiu dacă este neaparat cea mai bună metodă de a scoate un copil din casă, însă eu văd cursurile de dans în felul următor:
- Sunt bune atât pentru formarea fizică, asta pentru că dansul poate fi foarte solicitant, dar şi pentru formarea caracterului copilului.
- Ajută la descoperirea adevăratei personalităţi a copilului. Dansurile reprezintă o modalitate foarte bună de a descoperi mai multe particularităţi despre copil.
- Preţurile sunt avantajoase şi pot înlocui cu uşurinţă orele de stat în pat sau în faţa unui dispozitiv cu display.

Fericirea copilului apare atunci când acesta capătă mai multe calităţi şi când este supus unor activităţi menite să îi solicite această zonă a caracterului său. Contactul cu alte persoane este benefic, ajutându-l astfel să treacă peste teama de a cunoaşte şi de a-şi face noi prieteni, dar totodată reprezintă o portiţă spre sufletul copilului, fiind mult mai uşor ca acesta să îşi exprime sentimentele şi gândurile faţă de persoanele cu care intră în contact. Deci dansul nu este chiar atât de rău pe cât pare, iar pentru cei care cred că dacă nu ai dansat când ai fost copil şi nu merită să mai dansezi acum pentru că rişti să te faci de râs cu mişcările jalnice, există cursuri de dans şi pentru adulţi, în funcţie de preferinţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu