sâmbătă, 27 iunie 2015

Micile plăceri ale copilăriei

Va mai aduceti aminte de cartile politiste scrise de Agatha Christie? Cat de tare ma fascinau si cat de mult imi placea sa pornesc in aventurile de detectiv ca sa descopar enigmele care ascundeau un caz de crima! Imi amintesc ca citeam carte dupa carte si nu ma mai saturam deloc. Pana si la scoala povesteam colegii intre noi despre cartile citite si recomandam anumite titluri care ne-au placut mai mult, imprumutam unii de la altii cartile care ne lipseau ca sa le citim si apoi sa ne spunem parerea. Mi-am dorit inca de atunci sa fiu si eu un politist care sa lucreze la astfel de cazuri misterioase, sa se foloseasca de indicii ca sa prinda firul faptasului ca sa fie demascat. Unchiul meu este politist si ori de cate ori vine pe la noi in uniforma si cu echipamentul la el il studiez din cap pana in picioare si ii pun nenumarate intrebari legate de activitatea sa si in ce cazuri a mai fost implicat. El rabdator, se aseaza pe un scaun si incepe sa depene cu rabdare din misiunile sale, intamplari pe care ii place sa le povesteasca cu lux de amanunte lasandu-ma pe mine de fiecare data cu gura cascata, insa imi da peste umar si imi spune ca viata de politist nu este atat de usoara cum mi-as imagina eu si ca ar trebui sa ma orienteze spre altceva care sa ma ajute sa pun linistit capul pe perna in fiecare noapte.

Eu stiu ce vrea el sa spuna, insa eu tin cu tot dinadinsul sa fac ceea ce trebuie sa ajung un politist care sa lucreze in criminalistica, pentru ca aici ai cazuri serioase de rezolvat si acest lucru mie imi place foarte mult. Uneori ma mai joc jocuri cu politisti unde sunt un adevarat detectiv care porneste in cautarea de indicii pretioase care intr-un final ma vor duce la faptas. Afara cu prietenii mei la fel ne distram, mai ales ca suntem cativa care ne place aceasta meserie de detectivi, si atunci ne luam rolul in serios facand tot felul de scenarii, ascundem indicii pe care altii trebuie sa le gasesca si in felul acesta sa dezlege enigma.


Stiu ca viata unui politist nu este deloc usoara si pierde foarte mult timp departe de casa plecand in misiuni la orice ora din zi si din noapte atunci cand este chemat pentru un caz. Insa cu toate greutatile care le-ar aduce cu sine alegearea acestei meserii tot imi doresc cu ardoare sa urmez aceasta cariera si sa devin unul dintre cei mai buni din aceasta breasla. Si la scoala am avut o activitate legata de meseria de politist si cat de importanti sunt ei pentru comunitate deoarece au misiunea de a asigura linistea si siguranta fiecarui cetatean. De asemeni, am fost implicati si noi, cei care ne-am dorit sa ne simtit pentru cateva momente politisti, ni s-au dat anumite sarcini pe care sa le ducem cu bine pana la capat si m-am descurcat exemplar. Eu cred ca societatea in care traim ar trebui sa invete sa respecte din nou fiecare meserie in parte si beneficiul pe care aceasta poate sa il aduca fiecaruia dintre noi si in felul acesta cei care obisnuiesc sa calce legea foarte usor sa nu o mai faca cu atata tupeu si fara niciun fel de teama de lege sau de cei care sunt pusi sa respecte legea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu