joi, 5 februarie 2015

The Walking Dead - Telltale Games

Cei care se joacă jocuri video vor şti că The Walking Dead, serialul care a făcut furori în întreaga lume are şi jocuri video. Până acum jocul dezvoltat de cei de la Telltale Games nu are decât două sezoane, acestea fiind împărţite pe episoade. Aşa cum bine ştiţi, şi eu îmi mai fac timp din când în când ca să mă joc pe laptop. În trecut am mai avut parte de jocuri în care deciziile pe care le luai aveau o influenţă asupra poveştii şi viitorului personajelor participante la acţiune, însă acest joc le întrece pe toate. Nu mi-am închipuit vreodată cât de captivant poate să fie.


Povestea jocului începe cu Lee Everett, un bărbat de culoare din America. Acesta este transportat de un ofiţer de poliţie către închisoare, ca urmare a sentinţei pe care urma să o ispăşească. În urmă cu ceva timp omorâse un senator care avuse o aventură cu nevasta lui. Lee era un profesor de istorie foarte cunoscut care preda la Universitatea din Georgia. Ştirea cum că el devenise un criminal a căpătat amploare încât majoritatea celor care urmau să îi fie alături pe drumul spre supravieţuire îi cunoşteau trecutul murdar. Cu toate acestea nimeni nu îl judeca, întrucât era un om decent şi avea grijă de o fetiţă pe care o luase cu el. Clementine acceptase să îşi părăsească oraşul pentru a-şi căuta părinţii care se aflau într-o excursie.


De când mi-am cumpărat laptopul mi-am descărcat jocul The Walking Dead şi am început să îl joc. Povestea nu este aceeaşi ca povestea serialului, întrucât personajele diferă, însă pe alocuri există câteva personaje care fac parte din seria televizat. Ce m-a mirat cel mai mult la acest joc? Cu toate că nu aş da pe nimic din lume serialul televizat, jocul m-a făcut de foarte multe ori să mă gândesc mai bine în ceea ce priveşte ataşamentul meu faţă de anumite personaje. În topul făcut în urmă cu câteva zile despre actorii mei preferaţi am menţionat că pe primul loc se află Andrew Lincoln, având rolul lui Rick Grimes din seria televizată. Totuşi, dacă ar fi să aleg între cele două personaje, Rick Grimes şi Lee Everett, personajul principal în primul sezon al jocului, l-aş alege cu siguranţă pe Lee Everett. Acest personaj a reuşit să stârnească mai multe trăiri şi sentimente în mine decât orice alt personaj din serialele TV sau jocuri. Cu toate că nu mi-am propus să mă ataşez de ei, poveştile şi acţiunea jocului fac aproape imposibilă apropierea dintre om şi personaje.

Am fost foarte impresionat să aflu că unii dintre cei mai cunoscuţi vloggeri ai lumii au jucat acest joc, printre care se numără şi gamer-ul preferat al Youtube-ului, Pewdiepie. Dacă şi voi sunteţi pasionaţi de jocurile video, vă sugerez să încercaţi această experienţă minunată şi să intraţi în pielea personajului. Acest joc merită jucat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu