luni, 16 februarie 2015

Cum să NU îţi alegi providerul de internet şi televiziune

În urmă cu câteva luni, pe când făceam abonamentul la Digi pentru internet şi televiziune, nu aş fi crezut că serviciile nu vor ajunge vreodată la calitatea promisă de provider. Aşadar, în această postare vreau să vă dau câteva sfaturi despre cum să NU alegeţi un provider de internet şi televiziune. Vreau totuşi să îmi fac puţină dreptate înainte de a începe şi să fac puţin renumele acestei firme de cacao. Nu obişnuiesc să folosesc un limbaj vulgar, însă serviciile oferite de cei de la Digi sunt de tot rahatul. Nu ştiu dacă este problema doar la mine, întrucât am foarte multe apeluri la activ către departamentul de relaţii cu clienţii, însă în momentul în care un singur dispozitiv este conectat la internet, iar viteza de descărcare şi cea de transfer sunt jignitor de slabe, atunci chiar îţi pui câteva semne de întrebare şi te gândeşti dacă de fapt nu cumva la ei este problema. Eu sincer cred că sunt câteva reguli de bun simţ pe care fiecare furnizor de servicii pentru televiziune şi internet ar trebui să le respecte, iar acestea sunt atât de simple încât oricine le-ar putea înţelege. Ce este atât de greu în a te ţine de promisiune atunci când îţi faci o reclamă care îţi aduce milioane de euro anual? Spun şi eu, adică... la TV şi prin presa scrisă spui că ai cel mai bun internet din ţară, iar în realitate situaţia stă exact pe dos? Nu dă bine deloc! Alt lucru foarte deranjant la acest abonament dezavantajos este grila de programe pentru TV. Nu am avut niciodată nevoie de canalele cu filme porno pentru televizor, însă un Discovery Channel este oricând acceptat cu zâmbetul pe buze. În ceea ce priveşte semnalul? Până când nu au venit să îmi schimbe nu ştiu ce chestie la un cablu, pentru că nu eram acasă şi nu am asistat la acest proces, televizorul nu reda o imagine clară şi nici nu păstra semnalul precum ar fi trebuit. Aşadar, să începem cu sfaturile utile pe care trebuie să le respectaţi atunci când vreţi să decideţi care va fi furnizorul dumneavoastră de internet şi televiziune pentru următorul an.
- Nu te lua niciodată după reclamele mincinoase de la TV referitoare la viteza de descărcare şi transfer ale internetului.
- Grila de programe TV pe sistemul analog este penibilă, deci să nu crezi că vei primi încă un mediabox în cazul în care ai mai mult de un televizor la care vrei să ai peste 100 de programe.
Ca o paranteză, nici nu vreau să vă spun cât de oribil este şi serviciul telefonie... dar acest lucru rămâne pe altă dată, întrucât nu folosesc prea des cartela Digi. 
- Nu avea niciodată încredere în toţi nătângii care încă mai au pe case antene parabolice de la Digi sau îţi recomandă acest furnizor. Ia mai multe pliante de la mai mulţi furnizori şi compară-le serviciile din toate punctele de vedere.
Deci, pentru a nu risca să vă luaţi cea mai mare ţeapă din istorie, nu vă abonaţi la Digi, pentru că veţi fi cei mai mari pierzători pe o perioadă de câteva luni bune, poate chiar ani. Nici telefonia, nici internetul şi nici televiziunea nu sunt ceea ce promit, iar eu nu sunt genul de persoană care să critice fără să aibă un motiv bine întemeiat, însă după câteva luni de servicii proaste mi-am dat seama că nu mă mai pot abţine şi că trebuie să ofer aceste informaţii tuturor celor care se gândesc la o schimbare în acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu