joi, 11 decembrie 2014

X motive pentru care iubesc Crăciunul

Nu este o noutate! Iubesc Crăciunul, iar acest lucru se poate datora multor motive ştiute doar de mine. Însă, astăzi mi-am propus să vă destăinui câteva dintre ele, pentru că vreau ca lumea să ştie mai multe despre mine şi să afle câte ceva cât mai frecvent.

În primul şi în primul rând este atmosfera care îmbie pe toată lumea şi îi uneşte. Probabil este din cauză că de Crăciun s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos. Nu ştiu nici acum motivul, urmând calea bisericească, aceasta ar fi cea mai probabilă situaţie. Ziua de Crăciun este atât de specială încât mă înconjoară cu tot harul şi căldura ei, pentru câteva zile! 


Începe perioada cadourilor. Nu vreau sunt materialist sau ceva de genul! Mie, la fel ca mulţi altora, îmi place să dăruiesc. Ei bine, eu nu sunt genul de persoană care să aştepte cadouri din partea oamenilor. Am căutat să nu văd niciodată această parte a sărbătorii. Oricum, până la urmă este vorba de a dărui ceva, persoanelor dragi nouă. Nu?


Un alt aspect pe care îl ador odată cu venirea acestei mari sărbători este mâncarea. Doamne, ştiu că păcătuiesc fiind lacom, însă ai mei părinţi gătesc în fiecare an mâncăruri minunate, iar eu pur şi simplu nu mă pot abţine să nu mănânc din toate bucatele! Cu toate acestea, uneori am încercat să văd dincolo de această imagine a mâncărurilor şi am analizat puţin două motive de-ale lor. Este foarte evident faptul că românii îşi continuă tradiţiile cu reţetele de mâncare învăţate de la înaintaşii noştri, însă şi mai evident, cel puţin pentru mine, este faptul că ei încearcă să facă tot posibilul să pună pe masă tot ce au mai bun. Gândindu-mă la acest lucru, mă întristează puţin să ştiu că există familii care nu au aceeaşi situaţie precum cea a familiei mele şi mă face să meditez asupra ideii că aş fi putut fi oricând în locul lor, însă ei, părinţii mei, au făcut tot posibilul, în fiecare an, şi au luptat pentru noi, copiii lor, motiv pentru care le sunt dator pentru toată viaţa pe care mi-au oferit-o.


Nu vreau să trec cu vederea peste brad! De fiecare dată când mă simt trist în perioada aceasta, mă aşez lângă brad şi meditez pentru câteva clipe, în linişte. Acest lucru mă ajută foarte mult să mă gândesc la timpul care a trecut şi să privesc cu bucurie spre trecutul care nu a fost întotdeauna bun cu mine. Chiar şi aşa, prin intermediul lui văd un prieten întotdeauna ascultător şi bun. Luminiţele lui îmi aduc aminte de anii pe când eram mic copil.


Pot să spun că m-am obişnuit să petrec în fiecare an Crăciunul fără zăpadă, însă nu mereu se întâmplă să fie chiar aşa. Spre exemplu, anul acesta a nins mult mai devreme decât m-aş fi putut aştepta. Zăpada este cea care dă farmec Crăciunului!


Şi nu în ultimul rând, colindătorii. Ei, cei care aduc o sămânţă de bucurie în sufletele oamenilor, mă bucură în fiecare an. De fiecare dată i-am privit cu zâmbetul pe buze şi i-am ascultat cu sufletul. Colindele fac parte din tradiţia neamului românesc, de aceea nu aş putea să nu le înţeleg, întrucât şi eu merg în fiecare an la colindat, chiar dacă, probabil, pentru mine a trecut de mult vremea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu