joi, 4 decembrie 2014

Canon IXUS 132

Pentru că tot am câştigat minunatul aparat foto Canon IXUS 132, mi-am propus să fac o mică recenzie şi să vă prezint toate aspectele care mă încântă la acesta. În primul şi în primul rând vreau să subliniez faptul că am câştigat această cameră în cadrul unui concurs organizat pe Blogawards.ro, platformă destinată bloggerilor. Vreau ca pe viitor toţi bloggerii să înţeleagă faptul că nu există un "favorit" şi că toţi participanţii au şanse egale de câştig. Acesta fiind cel de-al doilea meu premiu important pe care îl câştig anul acesta, recomand tuturor această platformă, deoarece doar cu muncă şi perseverenţă se poate ajunge la rezultate bune.


Canon IXUS 132 este o cameră digitală micuţă şi foarte uşor de utilizat. Din punctul meu de vedere, cei de la Canon au făcut o treabă destul de bună cu acest model de aparat foto, întrucât pozele reies la o calitate înaltă. Zoom-ul optic de 8x este satisfăcător, chiar dacă nu mă pot pronunţa într-o manieră profesionistă faţă de acesta, dat fiind faptul că nu sunt un fotograf profesionist. În orice caz, pentru o cameră de dimensiunile unui card de credit, zoom-ul este îndeajuns de bun şi cred că orice om îşi poate face cu uşurinţă treaba cu el. 

Sistemul de recunoaştere automată a setărilor optime în funcţie de ambianţă mi se pare genial! Spre uimirea mea, rata acestui sistem de a da greşi este una infimă. Utilizez aproape în permanenţă aparatul pe modul automat, întrucât este mult mai la îndemână decât să îmi configurez singur setările optime în funcţie de spaţiu. Un alt aspect plăcut la această cameră este butonul de înregistrare a videoclipurilor, acestea fiind HD. Dacă ar fi să reproşez un lucru la înregistrarea videoclipurilor este acela că la redarea unui fişier video, pe cameră, sunetul este mult prea mic, făcând foarte dificilă ascultarea sunetelor înregistrate.


Bateria este probabil cel mai inteligent lucru pe care l-am putut regăsi până acum la o cameră foto. Este vorba de un acumulator care poate fi reîncărcat. Spre uimirea mea, acumulatorul nu necesită mai mult de 2-3 ore pentru a se reîncărca complet. 

Aspectul aparatului foto este foarte prietenos cu utilizatorul, deşi dimensiunile lasă de dorit. Canon IXUS 132 este genul de aparat foto care încape în buzunarul de la cea mai strâmtă pereche de pantaloni din dulap. Cu toate acestea, există un dezavantaj. La capătul opus butonului de realizat fotografii se află bliţul, fiind aproape imposibil de evitat de cei cu degetele lungi. De fiecare dată când încerc să menţin aparatul foto într-o poziţie stabilă, în aşa fel încât să nu existe zgomot în imagine şi să iasă totul cât mai clar, degetul îmi alunecă foarte uşor pe bliţ, acaparând o bună parte din acesta.

Chiar şi aşa, calitatea fotografiilor realizate cu acest aparat foto este una satisfăcătoare pentru un aparat foto de 429 lei (conform eMag.ro). Dacă eşti nepriceput în ale fotografiei şi ai nevoie de un dispozitiv care să te ajute să imortalizezi câteva momente alături de cei dragi, acesta este aparatul potrivit. Sunt foarte mulţumit de el, chiar dacă recenziile realizate de fotografii profesionişti la adresa acestuia sunt negative.

Pachetul în care este livrat aparatul foto conţine acumulatorul + încărcător pentru acumulator, aparatul foto şi un port cablu. Nu vreau să-i caut nod în papură, de aceea nota generală asupra acestui aparat foto acordată de mine este 9 din 10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu