sâmbătă, 13 decembrie 2014

Când o să avem şi noi spitale moderne?

O întrebare des întâlnită în rândurile cetăţenilor acestei ţări, care mai mult sună ca un urlet de disperare, nu vom şti niciodată dacă ceva anume se va schimba la sistemul sanitar al României. Este greu de estimat când şi cum va fi schimbat ceva în această ţară, întrucât hoţii conduc, iar poporul moare cu zile. Spre exemplu, câte paturi, cărucioare sau tărgi sunt noi? Adică, serios, oameni buni! Există spitale în care tărgile au rulmenţi mai bătrâni decât mine!

Nu ştiu, probabil că persoana care a spus că suntem cu 50 de ani în urmă, a avut dreptate, dar mai presus de toate a avut un motiv pentru care să spună acest lucru. Îmi aduc aminte când mama mea lucra la spitalul municipal al oraşului în care trăiesc. Mizerabil! Deşi angajaţii făceau tot posibilul să aducă spitalul la standardele spitalelor din ţările cu o înainte mult mai mare în tehnologie decât noi, pur şi simplu îţi era scârbă să lucrezi în condiţiile acelea, asta din punctul meu de vedere. Am văzut oameni căraţi cu targa ca şi cum nu ar fi însemnat nimic. Mama mea mi-a povestit foarte multe cazuri în care oamenii bolnavi mureau din cauza incompetenţei de la conducerea ţării. Aceşti oameni nu aveau tratamente sau bani pentru a le procura. De cele mai multe ori, cei care erau victimele accidentelor sufereau cel mai mult din cauza lipsei de medicamente şi materiale. Ce vremuri! Câte facilităţi!

Privesc cu o oarecare compătimire către oamenii care lucrează în aceste locuri. Spre surprinderea mea, din când în când se mai arată şi soarele. Cei de la Tente oferă şansa de a schimba ceva la acest sistem. Deşi poate suna banal, cu o experienţă de peste 85 de ani, Tente este o firmă de provenienţă germană care şi-a început activitatea în comerţ în anul 1923. De atunci şi până în prezent, aceştia au ajutat la dotarea spitalelor cu role pentru uşi glisante şi role sub formă de bilă. Contribuţia pe care o au aceştia în spitalele româneşti, şi nu numai, este una foarte mare. Aşadar, în fiecare zi avem oportunitatea să aflăm lucruri de care habar nu aveam. Ce anume îi recomandă pe aceştia? Seriozitatea şi profesionalismul. Durata de viaţă a produselor pe care le comercializează este una foarte mare, motiv pentru care clienţi din peste 100 de ţări sunt mulţumiţi de produsele lor. Probabil că motto-ul ales de aceştia a fost predestinat pentru ţara noastră: "o mobilitate mai bună, o viaţă mai bună".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu