marți, 23 septembrie 2014

Teste online pentru copii

Cu multe postări în urmă vă aminteam că am doi verişori la care ţin foarte mult. Ei sunt mult mai mici decât mine, lucru care i-a făcut insuportabil de adorabili, cel puţin pentru mine. M-am gândit foarte serios la ei şi mi-am cam dat seama că se află într-un sistem de învăţământ care nu le poate oferi decât prostie pe bandă rulantă şi informaţii inutile. Eu sunt de asemenea un senior şi cunosc toate găurile şi lipsurile sistemului educaţional, de aceea vreau ca măcar ei să aibă parte de o educaţie corectă şi necesară. Dacă cel mai mare dintre ei este deja în clasa a cincea, cel mai mic este abia în clasa întâi şi îmi doresc să aflu că are parte numai de rezultate extraordinare.

Dând un mic search pe nenea Gogu' (Google), am fost puţin uimit să aflu câţi părinţi se gândesc la acelaşi lucru ca şi mine. Chiar dacă nu sunt în măsură să decid ce anume este mai bine pentru ei, întrucât părinţii lor sunt responsabili pentru creşterea şi buna lor dispoziţie, am avut un rol destul de important în formarea lor ca oameni. Îmi aduc aminte şi acum zilele când stăteam cu ei în locul părinţilor şi mă jucam cu ei. Astăzi însă a venit vremea să treacă şi ei la un alt nivel, să lase joaca la o parte şi să gândească în perspectivă. Pentru cel mic am găsit ceva foarte interesant pe internet. Prima platforma de teste online pentru copii unde poţi să îţi ajuţi odrasla să îşi aprofundeze cunoştiinţele. De curiozitate am făcut şi eu un test pentru clasa întâi, şi credeţi-mă că este banal pentru mine, fiindcă l-am trecut cu uşurinţă, însă întrebările şi cerinţele sunt concepute în aşa manieră încât să implice logica celui care dă testul. Mi se pare o metodă foarte bună pentru a atrage atenţia copilului!


Şcoala este foarte complicată, iar copiii trebuie să înţeleagă de la vârste fragede importanţa ei, întrucât fără ea nu se vor putea descurca în viaţă. Văd imperativ necesară o educaţie adecvată! Mi-ar plăcea să aflu peste ani şi ani că verişorii mei au ajuns la facultăţi de renume şi că au luat testul maturităţii cu note mai mari decât îl voi putea lua eu. Într-o societate în care se pune foarte mult accentul pe carte, consider că un copil trebuie format de mic pentru ceea ce îl aşteaptă când va fi mare, de aceea testele pentru copii sunt foarte importante şi utile în cazul celor mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu