miercuri, 28 mai 2014

Cum să devii un bun photoshop-ist?

Sper că titlul este destul de sugestiv pentru voi, întrucât, sper, vă voi învăţa cum să deveniţi un bun utilizator al programului de design şi manipulare pentru poze, şi anume Photoshop.

Încă de acum patru sau cinci ani am descoperit că am o pasiune pentru Photoshop. De atunci am tot continuat să îmi lărgesc portofoliul cu experienţe dobândite pe computer, în special în preajma acestui soft. Trebuie să recunosc, întotdeauna mi-au plăcut imaginile prelucrate. Chiar şi cea mai mică animatie 3d îmi putea provoca o stare de bine, atâta timp cât era realizată într-o manieră remarcabilă. Nu sunt un expert în Photoshop, ceea ce mă cam supără, dar aruncând o privire asupra specificaţiilor computerului meu, este de la sine înţeles că nu am prea avut ocazia să mă remarc în domeniu datorită acestora.

Pentru mine, dar şi pentru unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Photoshop-ul a reprezentat o portiţă de afirmare în lumea virtuală. Mai mult pentru el decât pentru mine, dar în ambele cazuri, am reuşit să strângem nişte legături foarte puternice cu mai mulţi pasionaţi de design şi artă. Ce este mai important în viaţă dacă nu prietenii? Mai ales atunci când prietenii împărtăşesc aceleaşi pasiuni ca şi tine!

Din păcate pentru mine, acest soft nu a fost nimic mai mult decât o mai bună şi mai amplă înţelegere asupra unor elemente de decor şi design. În prezent sunt un mai bun cunoscător al unghiurilor potrivite pentru fotografie, dar şi culorile mă pasionează foarte mult, reuşind astfel să fiu un critic destul de bun pentru lucrările plastice. Totuşi, spre deosebire de mine, acest prieten al meu a reuşit să facă o mică afacere din această pasiune. A reuşit să deschidă un proiect care îi poate asigura un venit măricel pe o perioadă nedeterminată de timp. 

Ultimul proiect care l-a avut a fost cu un întreprinzător român care l-a plătit cu suma de 200 lei pentru un logo. De asemenea, precizez că antetul blogului este realizat de acesta. Cum? Nu am precizat despre cine este vorba? Roşu George! Artistul care în trecut mă sponsoriza cu imagini manipulate în Photoshop. În prezent este mult mai ocupat decât ar părea, de aceea nici nu prea mă mai poate ajuta cu sponsorizări.

Iată deci, eu nu am reuşit să am puterea de a învăţa toate tehnicile necesare pentru a mă afirma în domeniu, dar cred că unii ar putea să o facă. Deci? Învăţaţi din greşeli, fiţi perseverenţi şi luptaţi pentru a experimenta lucruri noi şi doar aşa o să puteţi deveni nişte photoshop-işti buni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu