sâmbătă, 12 aprilie 2014

Curăţenia de primăvară

Ştiţi momentul ăla din viaţa fiecăruia în care trebuie să facem curăţenie în casă? Ei bine, vă spun că nimic şi nimeni nu egalează curăţenia de primăvară. De ce spun asta? Dacă ar fi să vă povestesc despre modul în care are loc la mine în casă curăţenia de primăvară, s-ar putea să vă speriaţi, de aceea o să fac doar un mic rezumat.

Totul începe când mama vine dimineaţa la mine în cameră şi începe să se mişte agitată prin cameră, parcă încercând să rezolve totul din două sau trei mişcări. Acţiunea cea mai "intensă" se află în jurul patului, loc unde se întâmplă magia numită "începutul curăţeniei de primăvară". Deşi de obicei mă trezesc în jurul orei 8 dimineaţa, în weekend sau în ziua de vacanţă în care mama mă trezeşte ca să ne apucăm de curăţenie, că doar... deh, este prea târziu şi trebuie să mă trezesc; este de obicei ora 10 sau 11. Mă pune repejor să mă dau jos din pat şi să mă îmbrac. Credeţi-mă că este cel mai enervant lucru cu putinţă să primiţi ordine dimineaţa.

Până ajung la baie, până mă îmbrac şi mă uit încă vreo 10-20 de secunde pe geamul care dă în curtea din faţă, mama deja a schimbat mai multe lenjerii de pat şi scuturat toate pernele, care sunt aşezate frumos pe pat. Dacă ar fi să o urmăresc, poate că aş rămâne uimit... poate! Oricum, mama este cea mai minunată femeie pe care o cunosc. Cred că are un dulap secret în care îşi ţine toate resursele în ordine alfabetică sau după categorie. Îmi şi fac un inventar imaginar: lenjerii de pat bumbac 100%, lenjerii de pat bumbac satinat, covertură pentru plapumă, pled, etc. Repet, mama este cea mai extraordinară persoană pe care am întâlnit-o, o cunosc şi o apreciez pentru ceea ce face. Te iubesc, mama!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu