vineri, 28 martie 2014

Eu şi tableţica mea

Trebuie să recunosc, de când am reuşit să pun la punct toate aplicaţiile şi să reglez setările tabletei mele (Onda Vi10 Deluxe), am început să mă înţelg foarte bine cu ea. De fiecare dată când doresc să accesez o aplicaţie, ea mă ascultă şi nu îi ia mai mult de 2 sau 3 secunde ca să îşi încarce resursele pentru a rula aplicaţia. Ştiţi voi cum este, odată ce îţi cade în mână un gadget, cu greu îl mai poţi lăsa. În cazul meu, tableta a devenit una dintre cele mai bune prietene ale mele. Computerul meu fiind foarte vechi, nu mai rulează la fel de bine ca în primii săi ani de măreţie, chiar dacă a costat undeva pe la 3.000 lei, de aceea am învăţat să mă adaptez la un mediu digital total nou. 


Tableta m-a ajutat să revendic o mică părticică din lumea virtuală printr-o simplă apăsare de buton. Vă spun că de când am tableta, noaptea nu există măcar câteva minute în care să nu o utilizez. Fie că este vorba de vizionarea unui film pe Youtube, fie că este vorba de jocuri sau pur şi simplu câteva clipe petrecute pe Facebook, este întotdeauna acolo când am nevoie. 

Întrucât m-am născut într-o perioadă din istoria lumii în care tehnologia avansează cu paşi uriaşi, este aproape imposibil să negi faptul că ţi-ar fi uşor să trăieşti fără acces la internet sau la câteva aplicaţii, din moment ce ai utilizat pentru o perioadă un laptop, smartphone sau o tabletă. Desigur, astăzi încerc să compensez această obsesie de a petrece mai mult timp în plan virtual decât în lumea reală prin activităţi mult mai frumoase... cum ar fi somnul! Glumesc, normal. 


Oricât de mult mi-aş dori să stau mai mult cu familia mea, din păcate nu se poate din moment ce ai mei sunt plecaţi în mare parte din timp la muncă, iar fraţii la facultăţile lor. Fiind obligat de circumstanţe, îmi înec plictiseala în câteva runde de Angry Birds şi ceva muzică bună pe fundal. Dar încă nu v-am spus cum a "invadat" tehnologia, creierul meu, nu? Ei bine, să vă spun. Pe la început, când de abia începusem să mă acomodez cu vechiul şi încetul computer pe care îl folosesc şi astăzi, menţionez faptul că mi-am dat seama în scurt timp că o să fim "foarte buni prieteni", mai ales după ce ai mei s-au decis să încheie un contract cu o companie de internet.

Dragul de a trăi începe atunci când descoperi frumuseţile lumii. Risc să primesc de la foarte mulţi comentarii de genul: "să stai pe computer nu este frumos; nu ştiu ce frumuseţe a lumii poţi găsi tu în Facebook", însă oare câţi dintre noi ne-am gândit vreodată să utilizăm tehnoloia într-un mod util? Precum cei de la magazinul Azerty.ro, nişte tipi foarte de treabă care ne pun la dispoziţie o gamă largă de electronice mai mult decât bune pentru a petrece ceva timp liber navigând pe internet direct de pe ele. Aici veţi putea găsi o grămadă de promoţii la tablete, dar şi multe altele.

Revenind la subiect, eu obişnuiesc să folosesc tableta mai mult stând în pat. Pe lângă faptul că patul îmi conferă starea de relaxare necesară, tableta este mult mai bună în astfel de situaţii decât un TV. Mă rog, asta doar în cazul meu. Am momente în care sunt atât de prins în toiul acţiunii (când joc Despicable Rush) încât mă desprind de tot ce înseamnă realitate şi mă concentrez foarte mult asupra micuţului pe care îl întruchipez. Pe de altă parte, când mă pun să ascult muzică trebuie să fac ceva mai relaxant. Fie că este vorba de dormit, fie că este vorba de scris sau citit, nu pot să nu ascult un album cu muzică clasică pentru a mă relaxa. Iată deci, sunt un mic obsedat de gadget-uri... dar, pe cine să dai vina?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu