vineri, 29 noiembrie 2013

Ultima toamnă de... burlăcie?!

Descarca aplicatia Miniprix (pentru Android sau iOS) pentru a fi la curent cu super ofertele Miniprix!

De câteva zile tot stau şi mă gândesc... fără rost desigur! Pierd vremea prin magazine şi am timp să mai aprofundez unele lucruri, că doar aşa fac oamenii când au timp de pierdut şi nimic interesant de făcut, dar probabil vă întrebaţi de ce?


Prietena mea, fashionistă convinsă, zău că îmi scoate peri albi de vreo două săptămâni! Păi se poate să fie toamna fără haine noi şi început de iarnă fără o şedinţă de cumpărături? Şi fără genţi şi pantofi de sezon care să mai ceară încă un şifonier în casă pentru "stocare" deoarece toate celelalte nu mai fac faţă! Dar bine că suntem noi barbaţii lângă ele să le mai ajutăm că zău, nu ştiu ce s-ar face mândrele fără ajutorul nostru când vine vorba de alegerile vestimentare pe care le fac! Nu le inteleg pe doamnele care nu au grijă de aspectul lor fizic cât şi de ţinutele pe care le abordează. Unele din nefericire se cred încă tinere, sau invers, dar intrăm aici pe alt tărâm pe care nu vreau să îl dezvolt prea mult pentru că ţine de percepţia fiecăruia şi de preferinţe.


Dar cum ziceam, femeile nu doar că sunt frumoase, însa sunt şi pretenţioase, complicate... Nu este chip să îşi găsească din prima o ţinută completă care să le placă, aşa că vrem nu vrem, trebuie să le facem pe plac şi să pornim cu ele în cautarea hainelor perfecte! Numai un bărbat care stă după soţia sa ore întregi în timp ce aceasta îşi caută pantofii perfecţi ştie prin ce momente trăiesc de fiecare dată când ies cu ea la shopping!
Nu că nu îmi face plăcere, dar pe bune acum, să petreci 4 ore căutand doar o pereche de pantofi... e normal?
De ce nu se uită pe internet? Eu de exemplu am găsit la un click distanţă tot ce mi-am dorit şi cam toate produsele de care am nevoie pentru a realiza ţinutele de care am nevoie atât la şcoală, cât şi în timpul liber, şi le pot combina cum vreau eu. Şi vă spun sincer că mai mult de jumătate de oră nu mi-a luat pentru a alege exact ceea ce îmi trebuie!

Eu pun foarte mult accentul pe ţinutele simple şi elegante, iar cămăşile sunt preferatele mele. Cred că acestea sunt articole vestimentare de bază în garderoba unui bărbat şi nu ar trebui niciodată să îi lipsească una.


Eu am câte una cu fiecare culoare posibilă, pentru că ştiţi cum este: niciodată nu ai prea multe şi nici nu strică să fie cât mai versatile! Problema cea mai mare însă stă la capitolul pantofilor. Dacă la pantaloni e ok, pentru că jeansii clasici şi pantalonii sunt baza, la pantofi de ceva timp lucrurile parcă s-au mai schimbat.
Mă refer aici la tendinţele actuale şi la schimbările din lumea modei. Nu sunt genul care poartă non-stop doar pantofi eleganţi, însă am şi eu momentele mele! Cu tristeţe însă remarc faptul că nu se mai realizeaza încălţări de calitate şi nici modele clasice care să fie purtate cu uşurinţă la diferite evenimente. Acum apar tot felul de chestii lucioase, aşa că din când în când mai dau o fugă pe internet şi caut prin "arhivele vechi" modele care sunt pe placul meu pentru momentele când teneşii nu pot acompania un sacou frumos la o şedintă.


Cum să fii "T!NAR"

Cum să fii tânăr? Foarte simplu! Îţi trăieşti viaţa după bunul gust, experimentând plăcerea de a fi cine îţi doreşti să fii. Ca băiat este puţin mai simplu să îmi aleg ţinuta, dar mi-ar plăcea să fiu în postura unui critic de modă care să decidă ce şi cum în legătură cu hainele domnişoarelor. Sunt sigur că o ţinută vestimentară cât mai decentă, simplă şi culori simple m-ar impresiona profund. Acum să vă arăt câteva decizii de-ale mele.
Pentru că tot este iarnă, am spus că ar trebui un paltonaş, că doar... na, se anunţă cu ninsori şi pe la noi! Hehe!

Uneori mă simt gelos pe fete... nu că mi-aş dori să fiu una, dar uitaţi-vă şi voi câte alegeri aveţi! Băieţii au o ţinută mai limitată, din păcate, în timp ce pentru fete există o adevărată gamă de haine. Modul simplist şi culoarea nici prea deschisă, nici prea închisă, îmi sugerează faptul că acest palton poate fi purtat atât pe timpul iernii cât şi pe timpul primăverii.
Desigur că nu aş putea neglija rochiţa care ar trebui să fie pe sub palton. Fără comentarii, fără introducere, o rochiţă care chiar merită toate aplauzele noastre, domnilor.

Aboneaza-te AICI la Newsletterul TinaR şi afli prima de super oferta de Black Friday TinaR, ca să-ţi cumperi la fix piesele pe care ai pus ochii!

Grădina Edenului

Nu cred că există om care să nu fi auzit vreodată de existenţa lui Adam şi Eva, aşa-i? Iată că Dumnezeu le-a oferit o viaţă perfectă având o grădină pe gustul tuturor. Fructe, legume şi copaci... pârâiaşe înţesate cu flori şi nuferi. Astăzi acea grădină rămâne doar un vis, doar o legendă! Este din ce în ce mai greu să ne facem o grădină aşa cum dorim, tocmai de aceea mulţi dintre noi abandonăm planurile pentru exterior în favoarea celor interioare. Mi se pare totuşi o mare greşeală să lăsăm grădina în paragină în încercarea de a favoriza doar casa. Astăzi, când avem puterea de a face totul ca la carte, să tot refuzăm? Vă invit să priviţi un model de ghiveci care mi-ar plăcea să îl am în curte, suspendat sau nu, lângă fereastra mea.

  
 
Indiscutabil, sunt un foarte mare fan al pomilor fructiferi, aşa că nu încape îndoiala că atunci când o să punem alţi pomi fructiferi, sau poate când o să adăugăm alţi pomi la "colecţie", o să avem un nou măr şi un piersic.
Sunt un om legat de natură şi consider că roadele date de pământ, în forma lor naturală, sunt cele mai puternice şi frumoase daruri ale omenirii, tocmai de aceea trebuie să le preţuim cât timp le avem.


Şi ultimul "gadget" pe care mi-l doresc în grădină, dar nu cel din urmă, este un arbust de polenizare cătină.


Devino fan-ul paginii Covera: “https://www.facebook.com/covera.ro” şi descoperi super-oferte de Black Friday!

Jucăriile vieţii mele

De mic sunt cunoscut ca un împătimit al jucăriilor LEGO. Poate că este vina creativităţii, poate că este vorba de o simplă pasiune pentru această categorie de jucării, însă ştiu sigur că au fost întotdeauna preferatele mele, pe planul al doilea revenind minunatele maşini de poliţie.



În ciudata mea copilărie nu existau, cel puţin pe piaţă la noi, noile figurine LEGO cu care să poţi construi oraşe şi oameni, ci piese mari şi pătrăţoas care se îmbinau cu greutate una peste alta. Astăzi există seturi noi, mult mai frumoase şi captivante care te introduc într-o nouă lume a imaginaţiei! Primul set de LEGO pe care mi l-aş fi dorit atunci când eram copil ar fi fost setul LEGO City - camion de transport.


Îmi aduc aminte cum îmi tot repetam când eram mic: "Vreau să devin şofer, vreau să devin şofer!" deşi acum aş da orice să am un şofer care să mă ducă oriunde, oricând am nevoie. Desigur, poate că mă refeream strict la jucăriile LEGO care îmi stârneau interesul fără întârziere. Mă jucam cu atâta pasiune şi fericire încât îmi petreceam mare parte din zi întins pe covor şi făcând diverse scenarii cu oamenii imaginari pe care îi controlam.
Acum însă, poate că odată cu noile mele alegeri, şi anume urmarea unei meserii în medicină, jucăriile trebuie adaptate după nevoi. Mama îmi povesteşte şi astăzi cum mă prefăceam că sunt şofer de ambulanţă în zilele toride de vară. Fiind mai sensibil la căldură, dar foarte energic, nu aveam voie să stau prin soarele arzător de afară, aşa că fugeam prin casă ca un bezmetic imitând figurinele din LEGO City - set pentru începători.


Încă sunt adolescent, nu ar fi prea târziu să îmi procur aceste jucării, şi cred că ar fi timpul să trec la acţiune!
Pregăteşte-te pentru ofertele de Black Friday de la Bestkids! Pe 29 Noiembrie vei avea parte de surprize plăcute din partea magazinului tău preferat de jucării şi accesorii pentru copii!

Cumpărături de sezon

Black friday! Black friday! Peste tot la TV şi prin reviste, ziare, ş.a.m.d. am fost bombardaţi numai cu oferte şi reclame. "40% reducere! Numai astăzi!"
Eu unul nu prea agreez reclama făcută în masă, spam i-aş spune eu, însă de această dată chiar am putut pune ochii pe două produse care să îmi fie necesare, însă cu banii mai trebuie să aştept. Întotdeauna am fost gelos pe oamenii cu aparate foto-video, fie că era vorba de un aparat foto compact, DSLR sau mirrorless. Ca blogger nu mi-ar displăcea să deţin un aparat foto cu care să pot surprinde evenimentele zilnice care au loc în oraş şi poate chiar să încep să fotografiez peisaje. Pentru o astfel de "misiune" am pus ochii pe un DSLR Nikon D3100.


Orice aparat de fotografiat este bun. Atâta timp cât poate imortaliza momentele importante din viaţa fiecăruia şi nu dezamăgeşte, totul este ok, însă eu consider că fondatorii Nikon au adus o adevărată evoluţie în lumea aparatelor foto. Aparatul Nikon a devenit în ultima vreme un gadget care nu ar trebui să lipsească din casa oamenilor.
Un alt produs pe care m-am axat în ultima vreme este o husă pentru tableta câştigată în urmă cu o lună sau două la o altă campanie BlogAwards. Iniţial nu credeam că voi avea şanse să câştig tableta, însă prin munca şi perseverenţa de care am dat dovadă am putut ajunge la această realizare unică!


Tableta a venit cu toate accesoriile incluse, chiar şi cu folie de protecţie pentru ecran, însă eu doresc acum şi o husă. De mult timp îmi doresc să pot să ies cu tableta în oraş, să pot să stau cu ea la o cofetărie şi să verific ultimele ştiri, să citesc vreo 2-3 bloguri, însă nu îmi permit să ies fără o husă de protecţie pe ea. Mă ţin morţiş să îmi cumpăr una încă de când am câştigat-o, însă niciodată nu am avut ocazia să o fac.

Abonează-te aici la newsletter-ul Delmag şi fii primul care află de super ofertele de Black Friday.

Bagajele-s gata!

Mai este puţin şi vine vacanţa de iarnă, mult aşteptata perioadă de relaxare în care ne bucurăm de sărbători, de faptul că suntem cu familia, prietenii şi persoanele dragi nouă. Anul acesta m-am gândit la un scenariu mult mai interesant. Cum ar fi dacă în vacanţa de iarnă în loc să stăm să ne încălzim la focului din şemineu am sta într-un avion, plimbându-ne din ţară în ţară? Ei bine, asta da aventură! Am făcut o mică selecţie a locurilor unde mi-ar plăcea să călătoresc în această iarnă, indiferent de buget, hehe!
Pe locul trei se clasează Turcia, Istanbul. Nu sunt un fan prea mare al ţărilor unde populaţia este de religie islamică, nu sunt rasist, însă mi-ar plăcea să vizitez ţara unde aurul se vinde ca pâinea caldă, cel puţin din cele auzite. Oraşul acesta, din perspectiva mea, arată ca un mic Dubai. Arhitectura, păsările, cerul şi soarele..! Totul arată minunat!


Nu pot să neglijez serviciile şi calitatea turismului grecesc, tocmai de aceea nu pot omite destinaţia... Zakinthos! Căldura, soarele şi apa... ah, apa! Ştiţi? Eu sunt mult mai atras de destinaţiile care sunt mai aproape de apă. Nu ştiu de ce, poate sunt un peşte, cine ştie? Un lucru este sigur, nu voi muri până când nu voi merge măcar o singură dată în Grecia!


Ultima, şi unica destinaţie, loc în care mi-aş dori să locuiesc, este inegalabila ţară cu numele de... Italia! Mai exact în Florenta. Nu este un moft de-al meu, dar de când mă cunosc am avut o slăbiciune pentru Italia. Întotdeauna mi-am dorit să locuiesc la ţară, undeva în Italia, având câteva hectare de teren pline cu struguri şi mai multe podgorii. Mama mea este de la ţară în timp ce tatăl meu este de la oraş, şi nu ştiu sigur dacă această direcţie spre viaţa de la ţară este din vina mamei mele, însă îmi doresc cu ardoare să mi se îndeplinească acest vis, şi sunt sigur că pot realiza acest vis cu ajutorul celor de la e-Avion. Voi ce mai aşteptaţi? Viaţa este mult prea scurtă pentru a o petrece în stilul nostru monton şi lipsit de aventură. Totul trebuie trăit la maxim!


Devino fan-ul paginii E-avion şi descoperi super oferte de Black Friday.

joi, 28 noiembrie 2013

Voluntarul, partizanul fraternităţii şi al iubirii

Voluntarii de astăzi sunt echivalentul partizanilor de acum câteva decenii când umanitatea lupta pentru libertate, solidaritate, integritate şi bunătate! Încă de mici suntem învăţaţi din Evanghelie că trebuie să iubim şi să fim milostivi cu cei din jurul nostru, dar şi cu cei neputincioşi. „Precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi asemenea. Şi dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată puteţi avea? El este bun cu cei nemulţumitori şi răi. Fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru este milostiv.”(Luca 6, 31-36).
Înaintând în vârstă, oamenii sunt denigraţi de la această idee şi îşi schimbă percepţia asupra lumii. Vieţile lor devin din ce în ce mai mizerabile şi negre datorită comportamentului şi a modului de gândire a fiecărui individ sau chiar a maselor de oameni.
Sentimentul pe care îl au cei mai mulţi atunci când se implică în acte de caritate şi voluntariat pentru prima oară este unul de bucurie şi împlinire, însă acesta se schimbă în timp în indiferenţă şi plictiseală. Voluntarii trebuie să fie oameni simpli, buni şi sinceri cu propria persoană cât şi cu cei din jur. Răsplata cea mai mare pe care o poate avea un voluntar atunci când se implică în acţiuni de caritate este reuşita unei fapte bune şi respectul pe care îl dobândeşte de la cei pe care i-a ajutat.
Lev Tolstoi spunea că: „Nu este măreție acolo unde nu este simplitate”. Ţinând cont de acest principiu, voluntarii nu ar trebui să se gândească niciodată la o răsplată, ci la binele făcut. Deşi nu mulţi sunt cei care se implică în astfel de activităţi, credinţa şi nădejdea nu trebuie să părăsească sufletul voluntarilor, ba chiar să nădăjduiască în continuare că există o „armată” nevăzută a voluntarilor undeva, pregătindu-se să „atace” oricând.
În interior, noi toţi suntem voluntari, direct sau indirect. Fie că am ajutat cândva o femeie în vârstă din propria iniţiativă să coboare scările unei clădiri, fie că am salvat un animal de la moarte, în interiorul nostru se află acel gram de speranţă care ne motivează să facem bine. Dacă am şti să folosim în mod intenţionat acel gram de speranţă, am reuşi în sfârşit să îndreptăm balanţa dintre bine şi rău spre extrema pozitivă.
Astăzi, ca nici o altă dată, avem în sfârşit puterea de a face bine şi de a îndrepta greşelile făcute de înaintaşii noştri. Calităţile importante ale unui voluntar ar trebui să fie dominante în raport cu aspectele negative ale acestuia. Este inpropriu spus că voluntariatul este o acţiune, ci mai degrabă, voluntariatul este o obligaţie pe care fiecare dintre noi o avem faţă de semeni la un moment dat. Precum Mesia ajuta oameni acum două mii de ani, iar apostolii salvau sufletele neştiutorilor şi propăvăduiau creştinismul, noi ar trebui să facem acelaşi lucru în legătură cu această activitate. Ar trebui să distrugem orice barieră, să trecem de orice graniţă şi să contribuim cu toţii la construirea unei lumi mai bune. Voluntarul este eroul ascuns al suferinzilor, eroul puternic şi sufletist.
Sufletul voluntarului nu trebuie să fie întunecat, ci trebuie să fie deschis, mulţumitor şi mândru de faptele săvârşite, dar totodată foarte hotărât şi pregătit pentru a face sacrificii. Astfel concluzionăm că, deşi mândria este cel mai mare păcat al omenirii, răsplata noastră va fi înzecită atunci când ne vom termina „misiunea” şi că în final ni se va ierta păcatul de a fi mândri de noi, de ceea ce am făcut şi de moştenirea pe care am lăsat-o.

miercuri, 27 noiembrie 2013

Sănătatea pe timp de iarnă


Românul de felul lui este foarte darnic, se ştie din bătrâni, străbuni, ş.a.m.d; românul este un foarte bun prieten, judecător şi totodată medic. Când vine vorba de prietenie, românul ştie cel mai bine cum se repară o greşeală. Fie că este vorba de un pahar cu vin, fie că este vorba un păhărel cu ţuică, românul ştie să se împrietenească cu oricine. La fel şi în situaţiile care implică justiţia, românul este un foarte bun judecător. Avem în sânge acea genă care ne permite, deşi nu este indicat, să ne facem singuri dreptate, cu sau fără ciomag. În cele din urmă, românul este cel mai bun medic farmacist de pe planetă. Indiferent dacă este vorba de o migrenă, răceală, febră sau orice altă boală, ştim să ne tratăm ca la carte! Eu consider că aceasta ar fi cel mai mare defect al nostru. Nu, nu este un lucru rău să ştim ce efecte au pastilele, în ce condiţii şi la ce interval de timp se iau, însă ar trebui să consultăm mai întâi un medic, înainte de a consulta un prieten. Trecem în fiecare zi pe străzi, când mergem la liceu, muncă, acasă sau cluburi, însă nu ne oprim niciodată să vedem ce anume poate ascunde un magazin cu suplimente din plante. Magazin online cu tratamente naturiste, acesta ar fi cel mai bun loc unde am putea găsi un remediu împotriva unei posibile boli. De ce spun asta? Poate că din obişnuinţă faţă de remediile naturiste, însă ştiu sigur că pastilele, antibioticele şi toate celelalte tratamente din farmacii nu sunt cu nimic mai bune decât remediile naturiste. Ar fi minunat dacă oamenii, nu numai românii, ar reuşi să facă acest pas spre schimbare, trecând de la pastile la remediile naturiste, acestea fiind mult mai benefice decât ar crede lumea. Ce mai aşteptăm oare? Eu cred că un mic impuls! Cine ştie? Poate că în viitorul apropiat o să ne schimbăm percepţia asupra tratamentelor.

Să dormim... sănătos!

Îmi urăsc patul... cred că de fiecare dată când văd la TV o reclamă cu saltele, devin foarte gelos pe cei care au posibilităţile să cumpere. Saltelele pe care dorm sunt foarte rigide..! Sunt saltele cu arcuri, saltele din acelea foarte vechi. Acum nu că aş fi un sultan, ceva gen Suleyman Magnificul, ferească Dumnezeu! Sunt foarte modest în legătură cu felul în care mi-aş dori să trăiesc, dar somnul! Somnul mi se pare cel mai important lucru în viaţa unui om! Uneori am impresia că nu mai sunt eu regele care trebuie să doarmă în timp ce pionul trebuie să îmi asculte ordinele, ci din contră, eu devin un biet pion în timp ce patul devine rege absolut, făcându-şi de cap.


Mi-ar plăcea să am parte de un somn sănătos, de o poziţie cât mai corectă în timpul somnului. Nu sunt mofturos de felul meu, dar cred că nişte saltele noi ar fi tot ce mi-ar trebui. Somnul are un rol foarte important în viaţa de zi cu zi a fiecărui om. Nu vi s-a întâmplat să vă treziţi mult mai obosiţi decât eraţi înainte de a vă culca? Ei bine, această oboseală se datorează saltelelor care nu permit corpului să îşi găsească o poziţie potrivită. Mama mea tot spune că pentru spate este necesar un pat cât mai dur, cât mai rigid, astfel coloana nu are de suferit. Într-adevăr, poate că este adevărat, dar eu sunt tânăr! Eu vreau să dorm pe paturi moi! Încă nu am ajuns la vârsta la care să mă plâng de dureri de spate, deşi din cauza acestor saltele încep să resimt efectele. Imaginaţi-vă cum ar fi să ne aruncăm în propriul pat, să nu ne ia mai mult de cinci minute să adormim, şi să ne trezim în fiecare dimineaţă la ore fixe, mult mai relaxaţi şi foarte vioi. Iată că saltelele vechi nu mai reprezintă un impediment. De acum cu saltelele Salterra toate aceste lucruri sunt posibile.

Devino fan-ul paginii Salterra şi descoperi super oferte de Black Friday!

Cu laptopul pe cap

Recunosc, nu am un laptop propriu, dar fratele meu are, tocmai de aceea am şi eu ocazia să mă bucur în timpul liber, din când în când, de componentele mult mai avansate decât cele ale computerului de pe care vă scriu această postare. Ador faptul că atunci când stau pe laptop nu sunt nevoit, deşi ar fi recomandat, să stau la birou. Da, aţi citit corect, atunci când scriu pe laptop un articol, stau pe reţelele de socializare, mai verific ştirile şi mail-urile, stau întins pe pat având laptopul în mână. Nu este corect totuşi ceea ce fac, având în vedere că acopăr în mare parte toată zona de ventilaţie a cooler-ului. Tocmai de aceea m-am hotărât să cumpăr un cooler extern... şi o măsuţă pentru pat!


De când folosesc noua metodă, recunosc, stau mult mai confortabil în pat, am o stabilitate mult mai bună a laptopului şi totodată permit procesorului să fie mai "fresh". Revenind la componentele laptopului, nu prea am de ce să mă plâng... adică are o memorie RAM de 8Gb, o memorie destul de bună pentru un laptop; firul de la încărcător este foarte lung! Cred că ajunge cu uşurinţă la mărimea de 2 metri. Da, poate că nu vi se pare prea important, însă la felul în care lungesc şi trag de încărcătorul laptopului în pat, credeţi-mă că este foarte bun. Singurul lucru care mă nemulţumeşte este faptul că tastatura este cam mare pentru un laptop. Nu mă plâng, tastatura de la computerul meu este imensă, dar fiind un laptop, acesta ar trebui să aibă o tastatură mult mai mică, o tastatură pentru laptop ar trebui să fie, cel puţin în mintea mea, mult mai înghesuită. Vă spun că am un talent nemaipomenit de a scrie la tastatură, indiferent de computer sau laptop, fără să mă uit la taste. Tocmai de aceea nu îmi place tastatura laptopului, este mult prea mare şi mă mai încurcă uneori în găsirea butoanelor. Cu chiu cu vai, treaba merge, nu mă plâng, dar există loc şi de mai bine!

Devino fan-ul paginii de Facebook Laptop Garage pentru a beneficia de super oferte!

Noaptea păcatelor

Bărbaţii, se gândesc numai la prostioare când este vorba de "aventurile nopţii", şi nu încape îndoială că pot cădea foarte uşor în capcanele domnişoarelor.
Într-o seară, nea Marin s-a trezit întâmpinat de trei domnişoare. Fiecare fată era îmbrăcată într-o salopetă, una purtând pe cap o pălărie cu pene, iar celelalte două având două genţi foarte funky.
- Vai, Doamne Iisuse Hristoase, nu mă duce în ispită cu aste' domnişoare!


Una dintre domnişoare îl agăţase de gulerul cămăşii. Celelalte două fete observând că sora lor îi făcea avansuri domnului Marin, îl apucară de mâini şi începură să îl tragă uşor spre o cameră alăturată. Nea Marin reuşi să îşi scape mâna dreaptă din strânsoarea unei domnişoare pentru a face discret semnul crucii.
Cele trei fete îl aşezară uşor pe nea Marin pe pat. Îl aşezară pe spate şi începură să îi şoptească vorbe dulci în timp ce una dintre fete îi masa uşor mâinile obosite de muncă.
- Relaxează-te... totul o să fie bine..!
- Da... totul o să fie bine... mă relaxez..!
 Inima domnului Marin era fericită şi mai că îi ieşea din piept.


De îndată ce domnul Marin fusese înconjurat de cele trei domnişoare, acesta intră în transă. Uită de ruga pe care i-o adresă Domnului, uită de semnul crucii şi se lăsă în voia celor trei.
- Te simţi bine nene Marine? Îţi place ce ai aici?
Domnul Marin îşi ridică uşor capul spre domnişoara care îl întrebă şi îi zâmbi cu ochii mijiţi.
Fetele îşi puseseră lângă pat pălăriile şi genţile, începând să se aşeze fiecare de o parte şi de alta a domnului Marin. Domnişoarele vorbeau şi chicoteau lângă domnul Marin în timp ce acesta se bucura de tratamentul regesc pe care îl primea de la cele trei tinere frumoase.
- Eh, păi aşa seri să tot am! Fetelor, vreţi un pahar de vin? Haideţi că fac eu cinste!
Şi astfel, domnul Marin îşi petrecu o noapte întreagă, deşi era frânt de oboseală din cauza muncii, alături de fetele ce îl amuzau şi îl făceau fericit.


Devino fan-ul paginii SevenSins şi descoperi super oferte de Black Friday!

marți, 26 noiembrie 2013

Suflet gol

Începi să uiţi, să-ţi pierzi vederea,
Să-ţi arunci în drum părerea,
Să rămâi fără cuvinte,
Să nu mai ştii cine te minte, cine te simte.

Te uiţi în jur şi-ţi pierzi speranţa,
Căutând în van prezenţa,
Prezenţa celui ce trăieşte,
Prezenţa celui ce răzbeşte.

Moartea te ajută să gândeşti,
Să clădeşti şi să iubeşti,
Când orbeşti, când îţi şopteşti,
Viaţa te ajută să zâmbeşti...

luni, 25 noiembrie 2013

duminică, 24 noiembrie 2013

O poveste cu zăpadă

Afară ningea în timp ce în şemineul din casă focul ardea mocnit. Lângă geam se afla un băiat, un băiat care avea un vis! Proptit în faţa sticlei îngheţate, acesta încerca să vadă dincolo de geam, însă din interior se puteau distinge doar luminiţele instalate pe case licărind. Din depărtare se auzeau copii jucându-se în zăpadă şi chiuind de fericire atunci când făceau se aruncau grămadă unul peste altul în zăpadă. Băiatul se uita compătimitor la chipul său reflectat în sticla geamului. Ştia că acei adolescenţi se distrau de minune, însă analizând vremea de afară şi felul în care erau îmbrăcaţi tinerii, el ştia că nu putea să iasă afară din cauză că nu avea o ţinută necesară pentru plimbarea de noapte alături de prietenii lui. Băiatul acela eram chiar eu! Nu ştiam ce aveam de făcut. Plecasem de lângă geam puţin dezamăgit, când deodată, plimbându-mă prin cameră, o reclamă îmi atrăsese atenţia către computer. Reclama suna cam aşa: Devino fan-ul paginii Glittio si descoperi super oferte de Black Friday!
Intrasem pe pagina celor de la Glittio pentru a mă uita după o geacă groasă şi rezistentă la apă. În vreme ce căutam geaca, mai multe produse îmi apăruseră în faţă, însă geaca, deşi ascunsă de celelalte produse, tot îmi atrăgea atenţia mai mult decât celelalte articole vestimentare.


Îmi plăcea foarte mult faptul că era roşie, fiind una din culorile mele preferate, iar materialul era unul confortabil, având totodată un aspect modern. Ce era de făcut? Nu aveam chef să stau în casă toată seara uitându-mă pe geam cum ceilalţi se distrau. Timpul se scurgea din ce în ce mai repede!
Repejor, am inspectat geaca din toate punctele de vedere, verificând mărimile, materialul şi preţul, ca mai apoi să o adaug în coş. Desigur, nu puteam să trec cu vederea de accesoriul cel mai de preţ al unui tânăr pe timp de iarnă. Fularul!


Deja simţeam temperatura corpului crescând numai uitându-mă la acel fular. Existau mai multe modele de fular, însă acesta îmi plăcea cel mai mult. Mi se părea foarte bun pentru o petrecere la prietenii mei, însă ocazia de faţă era alta. Repejor, repejor, cu doar un click am adăugat şi acel fular pentru "party people" în coşul meu de cumpărături.
Un detaliu foarte important pe care aproape că îl uitasem: încălţămintea! Mi se acrise să tot intru în casă de fiecare dată când ieşeam afară, cu picioarele ude şi îngheţate din cauza frigului. Adidaşii nu mai erau potriviţi, trebuia ceva nou... o pereche de ghete... sau poate o pereche de pantofi!

  

Cu pantofii terminasem uşor, mărimea fiind una singură, care apropo mi se potrivea. Ce coincidenţă! Dacă era vorba de mâna Domnului la mijloc sau era pur şi simplu noroc, atunci nu mi-aş fi putut da seama, dar şi acum sunt mulţumit de alegerea făcută!
Hop-hop! Am adăugat şi aceşti pantofi în coşul meu de cumpărături, însă ceva lipsea. Încălţăminte... fular... geacă... Da! Un pulover nici prea gros, nici prea subţire care să mi se potrivească de minune cu restul vestimentaţiei. Alegerea puloverului s-a dovedit a fi cea mai complicată din toate, însă în cele din urmă, gusturile mele de gentleman îşi spuseseră cuvântul!


În cele din urmă, finalizând comanda, am putut observa că îmi luase mai mult decât crezusem iniţial. Aruncând o privire rapidă pe geam am realizat că nu mai puteam distinge pe nimeni pe stradă, toţi fiind deja plecaţi pe cine ştie unde. Un sentiment de tristeţe mă acaparase total, pierdusem toată distracţia. Deodată telefonul începu să sune.
- Hei! Ce faci?
- Bine...
- Uite, ştim că nu ai mai apucat să ieşi în seara asta afară, tocmai de aceea vreau să te anunţ că mâine seară o să organizăm cea mai mare bătaie cu bulgări de zăpadă din oraş. Ce zici, te bagi?
Vocea vecinului meu îmi luminase chipul.
- Sigur! O să fac tot posibilul să fiu acolo!
Luând în considerare timpul de livrare al comenzii, pe care nu îl luasem în calcul iniţial, mi-am dat seama că era un moment numai bun pentru a mă îmbrăca în noile mele achiziţii. Ce credeţi? Norocul ne poate surâde oricând, mai ales de sărbători!

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Make my wish come true










Începutul unui nou sezon... în vestimentaţie!

Mai ţineţi minte zilele pe când ascultam poveştile spuse de bătrânii noştri? Ne spuneau că o atunci când o să creştem o să devenim ceea ce ne dorim. Ascultam cu speranţă şi cu ochii umezi în timp ce minţile noastre zburdau spre alte meleaguri ale imaginaţiei. Unii îşi imaginau că vor deveni astronauţi, preşedinţi, soldaţi, fotomodele ş.a.m.d. Iată că odată cu înaintarea în vârstă începem să visăm alte lucruri, să ne îndepărtăm de acele poveşti juvenile, însă un lucru rămâne asemănător: dorim cu ardoare să strălucim în orice.
Luna decembrie îşi face resimţită prezenţa, chiar dacă luna noiembrie mai durează câteva zile. Ştiţi cum este, vin sărbătorile, se apropie Crăciunul şi zăpada, iar noi căutăm să arătăm superb şi în această perioadă. Din perspectiva mea, credeţi-mă că este destul de complicat şi pentru noi băieţii să ne îmbrăcăm pentru iarnă. Eu unul vă spun că am găsit câteva articole vestimentare pe Kurtmann.ro care mi-au atras atenţia în mod deosebit. Partea superioară, trunchiul mi se pare cea mai importantă într-o garderobă. Gândindu-mă la o seară frumoasă alături de familie şi prieteni lângă un şemineu într-o căbănuţă la munte, această bluză pull and bear ladune white mi se pare cea mai convenabilă. Nu sunt un designer sau un critic vestimentar, însă albul îmi inspiră o atitudine relaxată, degajată şi optimistă.


Deasupra acestei bluze aş purta o vestă sau o cămaşă simplă de culoare albastră sau în carouri, cu mânecile suflecate pentru un aer cât mai casual.
O a doua componentă importantă în garderoba unui bărbat care trebuie aleasă cu grijă este perechea de pantaloni. Îmi place să cred că alegerea unei perechi de pantaloni este o joacă de copii, însă aceasta este cea mai complicată, asta cel puţin pentru mine. Nu sunt o persoană corpolentă, ba din contră, tocmai de aceea trebuie să fiu atent la mărimi. Iubesc felul în care arată această pereche de pantaloni Piazza Italia, îmi inspiră multă creativitate. Practic, această pereche de pantaloni merge purtată oriunde, pentru orice tip de ocazie.


De revelion îmi propun să port o asemenea pereche de pantaloni, asortându-mă cu o cămaşă drăguţă, lăsând la o parte perechile clasice de blugi. Sunt un perfecţionist, nu îmi place să fac lucrurile doar pe jumătate, tocmai de aceea nu doresc să mă înjosesc în legătură cu gecile. Se poate să ştiţi dintr-o postare anterioară făcută de mine că îmi plac foarte mult paltoanele. De data aceasta am putut găsi o jachetă classy numai bună pentru o plimbare prin faţa vitrinelor împodobite cu ornamente. Jacheta Piazza Italia mă încântă în ceea ce priveşte înfăţişarea, însă materialul nu cred că este destul de gros pentru această perioadă din an. Nu vreau să mă rezum doar la aspect, tocmai de aceea consider că materialul este destul de important, însă este normal să avem mai multe straturi de haine pe sub geacă, ceea ce cred că ar compensa. All I want for Christmas is... new clothes!


Aboneaza-te la newsletterul KURTMANN pentru a fi la curent cu noutatile in moda zi de zi si fii primul care afla de super ofertele de Black Friday. In plus, nu uita ca ai transport gratuit la toate comenzile cu produse in valoare de peste 190 lei.