duminică, 10 noiembrie 2013

Farmacia dă cu bâta-n baltă uneori

Eu unul m-am săturat să îmi tot ucid ficatul cu pastile şi pilule făcătoare de "minuni". Recent am citit un articol în care se spunea că noi românii suntem foarte iscusiţi cu medicamentele şi ştim ce să luăm şi cum să le luăm. Greşit! Dacă ne tot considerăm atât de inteligenţi încât să nu vizităm un medic specialist, de ce să nu consultăm un magazin naturist online? În ultima vreme la liceu am început să am din ce în ce mai multă treabă - fie că este vorba de un eveniment, fie că sunt implicat într-o activitate şi trebuie să organizez ceva - încât am început să nu mai pot învăţa eficient. Am încercat diferite metode; m-am culcat mai devreme, am mâncat cât mai sănătos şi chiar am început să citesc la birou, nu în pat cum obişnuiam până nu de mult. În încercarea mea de căuta nişte informaţii despre efort intelectual susţinut am putut observa că în afară de cei de la Putereaplantelor.ro nu prea există alte surse de informare. Am rămas la concluzia că totuşi încă nu am nevoie de medicamente pentru aşa ceva, ci doar un week-end plăcut şi relaxant.
Bine, bine, dar problemele mele nu se termină doar aici. Am făcut o mică greşeală de calcul în urmă cu doar câteva zile. Ştiind că nu mi-am mai vizitat de mult verişorii, ce altceva mai bun aş fi avut de făcut pe o vreme care se menţinea încă frumoasă? O vizită la verişorii mei a fost o mică condamnare pentru ei. Uitasem că eram răcit, şi vorba aia, pui tancul împotriva a două biciclete. Cine câştigă?
Simţindu-mă obligat din pricina faptului că mi-am îmbolnăvit verişorii, am crezut de cuviinţă că ar trebui să mă revanşez faţă de ei. Am tot căutat pe internet, prin farmacii nişte tratamente cât mai naturiste, însă o mică reclamă îmi sclipi în faţă atunci când am ridicat o broşură dintr-un dulăpior. Chiar pe prima pagină a broşurii scria cu litere mari şi boldate: Sirop Pro Immunity. Vă daţi seama că nu mi-aş lăsa verişorii de izbelişte în faţa răcelii, dar nici nu i-aş droga cu diferve pastile, pe lângă faptul că acest sirop îmi aducea aminte de vremurile pe când şi eu refuzam pastilele în favoarea unui sirop dulce şi sănătos. Ar fi de prisos să vă mai spun că la numai câteva administrări cei doi pitici au început să se simtă mai bine.
O altă întâmplare hazlie m-a determinat să îi cumpăr tatălui meu un set de cosmetice bărbaţi. Ceea ce s-a dovedit a fi o mică şi nevinovată utilizare a cosmeticelor tatălui meu s-a transformat într-o risipă enormă. Tatăl meu este unul din acele persoane care nu aruncă un recipient de parfum, cremă sau diverse cosmetice până când acestea nu sunt consumate. Observând că un recipient after shave era aproape gol, şi profitând de faptul că trebuia să plec în oraş, am decis că ar trebui să mă dau eu cu ultimele picături de "apă minune". Ce este drept, mirosul emanat de acel after shave a durat două zile, însă ceea ce a urmat a fost pe cât se poate de urât. Având în vedere că tata lucrează la Bucureşti în timpul săptămânii, el nu ar avea accesul cosmeticelor de acasă. Of, tare certat am mai fost când am aflat că acel after shave era pus în mod intenţionat pe masă, numai pentru ca el să ia recipientul cu el la Bucureşti şi în niciun caz pentru uzul tuturor din casă. Astfel, am simţit din nou că sunt obligat (blestemat să fie sentimentul de vinovăţie) să îi cumpăr un nou after shave. Pe lângă toate aceste întâmplări, ghiciţi ce! Am răcit şi şi am rămas şi eu fără parfumul meu preferat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu